ΠΟΥ Ευρώπης: Το εμβόλιο δε θα είναι μαγικό ραβδί, μειωμένα στην αρχή τα αποθέματα

Μοιραστειτε το

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε (Φωτογραφία Αρχείου)

AP Photo/Gregorio Borgia, FILE

Η επιβολή νέων lockdown στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί, μέσω – μεταξύ άλλων – της γενικευμένης χρήσης μάσκας, προκειμένου να αποφεύγεται η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Χανς Κλούγκε τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν, εμμένω στη θέση μου ότι τα lockdown είναι το έσχατο μέσο. Θα πρέπει να αίρονται με ασφάλεια και σταδιακά», σημείωσε, προειδοποιώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις της «πολύ γρήγορης χαλάρωσης».

«Αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, τα lockdown δεν θα χρειάζονται», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η χρήση μάσκας δεν είναι σε καμία περίπτωση πανάκεια και πρέπει να υιοθετηθεί σε συνδυασμό με άλλα μέτρα. 

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, ο Κλούγκε υπογράμμισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, εξηγώντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της covid-19 και ότι το κλείσιμο των σχολείων «είναι αναποτελεσματικό».

«Η Ευρώπη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας, μαζί με τις ΗΠΑ. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι δύσκολοι», εκτίμησε και επεσήμανε ότι κάποια συστήματα υγείας χωρών της Ευρώπης βρίσκονται στα όριά τους λόγω των πολλών ασθενών με νέο κορονοϊό.

Παρά τα ενθαρρυντικά νέα, τα εμβόλια δεν θα είναι «ένα μαγικό ραβδί, διότι γνωρίζουμε ότι τα αποθέματα θα είναι περιορισμένα, κυρίως στην αρχή», ξεκαθάρισε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...