Πού «ποντάρει» ο Τσίπρας στο «ομιχλώδες» τοπίο του πολέμου και της ακρίβειας

Μοιραστειτε το

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες 15 ημέρες, μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έχουν δημιουργήσει ένα νέο διεθνές περιβάλλον, το οποίο επηρεάζει και την Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν εναλλακτικό πόλο εξουσίας, που σε αντίθεση με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ικανός να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με τους πολίτες όρθιους.

Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κάποιος στενά την επικαιρότητα για να διαπιστώσει πως ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές δημόσιες εμφανίσεις. Πραγματοποιεί περιοδείες στην Αττική και την περιφέρεια, παρεμβάσεις στη Βουλή, συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς και τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις, επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης, καταλογίζοντας της την απόλυτη ευθύνη για την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια και τα βασικά είδη διαβίωσης. Αναγνωρίζει, φυσικά, τις διεθνείς εξελίξεις, όμως επισημαίνει πάντα ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αρνείται πεισματικά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, έχει οξύνει τόσο πολύ το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί πάντα στις τοποθετήσεις του τις δικαιολογίες των κυβερνητικών στελεχών, που πολλές φορές προκαλούν την οργή των πολιτών με τα όσα λένε, καθώς είτε προσπαθούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα, είτε επιχειρούν να πετάξουν τη «μπάλα στην εξέδρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ποντάρει μόνο στον εκνευρισμό των ψηφοφόρων και την κυβερνητική αδυναμία να διαχειριστεί την κατάσταση. Αντίθετα, προτείνει συνεχώς μέτρα ανακούφισης των πολιτών, που όπως υποστηρίζουν πρόσωπα από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και κοστολογημένα είναι και την έγκριση της Κομισιόν έχουν.

Ακολουθώντας αυτή την τακτική, δηλαδή των σκληρών επιθέσεων σε βάρος της κυβέρνησης, με την κατάθεση, ταυτόχρονα, ρεαλιστικών προτάσεων, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δείξει στους πολίτες ότι «λεηλασία» -όπως την αποκαλεί- της κοινωνίας, δεν είναι μονόδρομος. Αντίθετα, πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στον αντίποδα, παρουσιάζει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας, η οποία θα έχει στο επίκεντρο της τους ανθρώπους και όχι την προστασία των καρτέλ και των ισχυρών πολιτικών φίλων της Νέας Δημοκρατίας, που βγαίνουν κερδισμένοι και από αυτή την κρίση.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που εκτιμούν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στις πρόωρες εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -παρά τη μεγάλη διαφορά υπέρ της Πειραιώς που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- επιχειρεί να δημιουργήσει μία «παράσταση νίκης» και ανατροπής των προβλέψεων, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να προσφύγει εδώ και τώρα στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...