Πράσινο φως και στον Καναδά για το εμβόλιο της Pfizer | in.gr

Μοιραστειτε το

Ο Καναδάς έγινε την Τετάρτη η δεύτερη χώρα του κόσμου που εγκρίνει εμβόλιο κατά του πανδημικού κοροναϊού.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας ενέκρινε το εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNtech, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η υπηρεσία Υγείας του Καναδά δέχτηκε αίτημα της Pfizer στις 9 Οκτωβρίου και έπειτα από ενδελεχή, ανεξάρτητη διερεύνηση των δεδομένων αποφάσισε ότι το εμβόλιο Pfizer/BioNTech πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις της υπηρεσίας για ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ποιότητα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στη χώρα» αναφέρει το Health Canada.

O Καναδάς πάντως έχει εξασφαλίσει μόνο 249.000 δόσεις του εμβολίου για φέτος, από τις συνολικά 76 εκατομμύρια δόσεις που έχει παραγγείλει. Οι πρώτες παρτίδες αναμένονται στη χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά την έναρξη μαζικών εμβολιασμών στη Βρετανία. Η βρετανική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών αποτρέπει το 95% των κρουσμάτων κοροναϊού.

Την Τετάρτη, πάντως, η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας ανακοίνωσε πως όσοι έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων δεν θα πρέπει να εμβολιαστούν, τουλάχιστον μέχρι να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα.

Η σύσταση ήρθε μετά την εκδήλωση αναφυλακτικής αντίδρασης σε δύο Βρετανούς πολίτες. Και οι δύο είχαν ιστορικό σοβαρών αλλεργιών και είχαν πάντα μαζί τους ένεση αδρεναλίνης.

Στην Ευρώπη, η αδειοδότηση ή μη του εμβολίου της Pfizer θα εξεταστεί σε συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων στις 29 Δεκεμβρίου. Εφόσον η απόφαση είναι θετική, οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...