Πρόσβαση στην εκπαίδευση για παιδιά προσφύγων-μεταναστών: διαδικτυακή εκδήλωση

Μοιραστειτε το

Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο «Εκπαίδευση & Ένταξη: Πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς για παιδιά προσφύγων & μεταναστών» διοργανώνει το απόγευμα της Παρασκευής στις 6 μ.μ. ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, εκτός του Κώστα Αρβανίτη, ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η
Βασιλική Κατριβάνου, ψυχολόγος, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, καθηγητής Ανθρωπολογίας ΑΠΘ, η Θεοδώρα Ακριώτου,
περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών & Περιφερειακών Σπουδών ΠΑ.ΜΑΚ., η Μαρία Γεωργαρίου, γ.γ. του Κέντρου Μελετών & Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το left.gr, τις σελίδες Facebook Kostas Arvanitis και Παρατηρητήριο για την Παιδεία και από το Youtube στο https://www.youtube.com/watch?v=oJTVBNaW8tM 

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Κώστας Αρβανίτης, η εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδες. συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε παιδί και η απρόσκοπτη πρόσβαση σ’ αυτήν υποχρέωση κάθε σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας.

Την ώρα, ωστόσο, που η Ελληνική Πολιτεία αντί για ικανοποιητική εναλλακτική της διά ζώσης εκπαίδευσης προσφέρει στους μαθητές της χώρας το αλαλούμ που αποκαλείται «τηλεκπαίδευση», για τους μαθητές πρόσφυγες και μετανάστες επιφυλάσσει έναν ιδιόμορφο εκπαιδευτικό «Καιάδα», καθώς στερούνται το δικαίωμα στην ένταξη και την κοινωνικοποίηση, τις τόσο αναγκαίες και ευεργετικές για το κοινωνικό σύνολο κοινωνικές διεργασίες εκείνες που η εκπαίδευση ιστορικά διευκολύνει.

Και τονίζει ότι αυτό είναι απώλεια για όλους μας.

Χιλιάδες παιδιά προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, σε camps και κέντρα φιλοξενίας, στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, βρίσκονται, πριν ακόμα κι από την έναρξη της πανδημίας, αντιμέτωπα με επιπρόσθετα προβλήματα έλλειψης υποδομών, γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και διοικητικής απροθυμίας, μέχρι αδυναμίας των αρμόδιων φορέων να οργανώσουν την μεταφορά τους από και προς τις σχολικές μονάδες.

Επίσης, προαναγγέλλει κατάθεση σχετικής ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...