Πυροπροστασία: Τι αλλάζει στον Κανονισμό – Τα πέντε μέτρα για φέτος

Μοιραστειτε το

Την αποκλιμάκωση των αντιδράσεων που προκάλεσε η εφαρμογή του Κανονισμού Πυροσπροστασίας Ακινήτων από φέτος επιχειρεί η διευκρινιστική εγκύκλιος που εξέδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.
Παρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να αξιοποιούν προσωπικό από άλλε υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» εντός πάρκων και άλσων πόλεων και οικιστικών περιοχών. Στην περίπτωση, μάλιστα, αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όρια.
Η διαδικασία

Η αξιολόγηση της επικινδυνότητας των ακινήτων γίνεται για την περιοχή επιρροής του ακινήτου και αποτυπώνεται στο «Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας», από το οποίο προκύπτει η κατάταξη του.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...