Σπίρτζης: Να γίνει ενιαία σύγκλιση του κεντροαριστερού κόσμου – Στηρίζω τον Τσίπρα

Μοιραστειτε το

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός επισήμανε πως πρέπει να προσεγγίσουμε ολιστικά το πρόβλημα στην Κεντροαριστερά, ρίχνοντας ταυτόχρονα περισσότερο λάδι στη φωτιά των εσωκομματικών διαφωνιών.

Στη συνέχεια είπε πως «ο προοδευτικός κόσμος οφείλει να πάρει τις ευθύνες του», ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν σημεία σύγκλισης στον προοδευτικό κόσμο.

Αμέσως μετά, τόνισε πως από την πλευρά του έγινε η πρόταση για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Πρόσθεσε πως κανένα κόμμα από την κεντροαριστερά δεν μπορεί μόνο του να διεκδικήσει την εξουσία και πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μονάχα στους αριθμούς, δηλαδή στα ποσοστά που καταγράφησαν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. «Στο τέλος θα παλεύουμε να μην πέσουμε στα νύχια της δεξιάς», συμπλήρωσε, ενώ αναφορικά με την ονομασία του νέου συνδυασμού ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως «αυτά δεν είναι της παρούσης».

«Να ξεκινήσουμε τις διεργασίες για ενιαία σύγκλιση του κεντροαριστερού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπου έχουν συνεργαστεί οι προοδευτικές δυνάμεις, όπως είναι οι δήμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Το ερώτημα είναι, οι ηγεσίες έχουν το σθένος να ξεπεράσουν τον εαυτό τους;» αναρωτήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στη συνέχεια, είπε πως δεκανίκι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι όσοι θέλουν πολυκερματισμένο τον προοδευτικό χώρο. Αμέσως μετά, επανέλαβε «να πάμε σε σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων».

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση της προεδρίας, ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίστηκε να στηρίζει κάτι τέτοιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα στήριζα τον Αλέξη Τσίπρα αν ήταν υποψήφιος». Πρόσθεσε πως «και ο Στέφανος Κασσελάκης θα όφειλε να κάνει κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ως ιεράρχηση την πολιτική.

Κλείνοντας ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στη μακροσκελή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως σ’ αυτήν υπήρχαν αιχμές. «Καλό θα ήταν να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος και να ονοματίσει» τα όσα υπονοεί.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...