Στέφανος Κασσελάκης: Φορούν κουκούλα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Θα λογοδοτώ στους ψηφοφόρους

Μοιραστειτε το

Αγνοεί τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης και προκαλεί με νέες δηλώσεις του μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής με «163» ναι, «120» όχι.

«Είδε όλη η Ελλάδα τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας: «Η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την εντολή των μελών. Η νομενκλατούρα του Κόμματος να επιστρατεύσουν διεργασίες που δεν ανήκουν στην Αριστερά, φορώντας στα μέλη κουκούλα. Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λοφοδοτω πάντα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά Κασσελάκη

«Σεισμός» επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 163 «υπέρ» και 120 «κατά».

Τώρα το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής: Από τη στιγμή που έχει αρθεί η εμπιστοσύνη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει να συγκληθεί – το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες – έκτακτο συνέδριο και εφόσον ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Δηλαδή, να προχωρήσουν σε εκλογες.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει συγκεκριμένα για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...