Στους δρόμους οι Χανιώτες κατά του Πομπέο και των βάσεων

Μοιραστειτε το

Κινητοποίηση στα Χανιά ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μ. Πομπέο στα Χανιά, πραγματοποιείται στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η ΛΑΕ, το ΝΑΡ , ΚΚΕ Μ-Λ, οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες, καθώς και πολίτες των Χανίων.

Οι συμμετέχοντες αντιδρούν στην επικείμενη αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και στα αμερικάνικα σχέδια για την ενίσχυση του ρόλου της βάσης, ενώ έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

«Η επίσκεψη γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία για την έκβαση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας. Στόχος της επίσκεψης να αξιοποιήσει αυτόν τον (αντιδραστικό και επικίνδυνο για τους λαούς) ανταγωνισμό για την απώθηση της Ρωσίας και τη συνολική υπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Σύμφωνα με την ΝΑΡ-νΚΑ, «ο Πομπέο έρχεται για να προωθήσει την επικίνδυνη ατζέντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που επανειλημμένα έχει φέρει στους λαούς της περιοχής μας επεμβάσεις, πολέμους, αιματοκυλίσματα (Συρία, Β. Αφρική / Λιβύη, Βαλκάνια κ.ά.), για τα ενεργειακά και γεωπολιτικά σχέδια και συμφέροντά τους».

Από την πλευρά τους, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ τονίζουν πως «σε όλους τους χώρους και στις γειτονίες πρωτοστατούν ώστε να φτάσει το μήνυμα παντού. Είναι ανεπιθύμητος ο Υπουργός του πολέμου στην πόλη μας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...