Στο «σκληρό ροκ» επενδύει ο Κασσελάκης – «Τορπίλη» σε κάθε σκέψη για «προοδευτικό μέτωπο»

Μοιραστειτε το

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει πως σταθεροποιεί την κατάσταση και ανακόπτει την πτώση των προηγούμενων εβδομάδων, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένοι από μια επιθετική τακτική

Μέτωπο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ανοίγει ο Στέφανος Κασσελάκης στη τελική ευθεία προς τις ευρωπαϊκές κάλπες, ευελπιστώντας ότι θα μπορέσει με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει πως σταθεροποιεί την κατάσταση και ανακόπτει την πτώση των προηγούμενων εβδομάδων, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένοι από μια επιθετική τακτική.

«Σκληρό Ροκ» από Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει -με αρκετές δυσκολίες, ελέω καιρού- την περιοδεία του στο Αιγαίο. Μπορεί να «κόλλησε» για πολλές ώρες στην Αστυπάλαια, όμως δεν άφησε τον χρόνο να πάει χαμένος. Ασχολήθηκε με τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα, όπου βρήκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον του πρωθυπουργού.

Ζήτησε από τους followers του να κάνουν ερωτήσεις και πρώτα από όλα, σημείωσε ότι δεν θα καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον γάμο του. Περνώντας στο πολιτικό σκέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα συγκυβερνούσε «Δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με κόμματα τα οποία έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες. Εξαρτήσεις από ένα σύστημα προπαγάνδας και είναι κόμματα που έχουν ρίξει τη χώρα στα βράχια» – σε μια αποστροφή η οποία εκτός του κυβερνώντος κόμματος, προφανώς συμπεριλαμβάνει και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτό με απλά ελληνικά σημαίνει ότι δεν έχει καμία σκέψη για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου. Αν, μάλιστα, επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών και στο καλό σενάριο λάβει το κόμμα του 16% και το ΠΑΣΟΚ 13%, τότε θα παραμείνουν δυο μεσαία κόμματα, που θα αδυνατούν να κοντράρουν τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι προφανές πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινείται σε ρυθμούς «σκληρού πολιτικού ροκ», έναντι τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, με δεδομένο ότι η «εκλογική δεξαμενή» που βρίσκεται στα αριστερά του, δείχνει να είναι «κλειστή» για εκείνον, προσπαθεί να κερδίσει ψήφους από τα δεξιά του.

Πρόκειται, για τον πολιτικό χώρο που δείχνει να του ταιριάζει, κρίνοντας από όλες τις τοποθετήσεις του, σε όλα τα ζητήματα στρατηγικής σημασίας. Από τα διαπιστευτήρια που έχει δώσει σε επιχειρηματικούς κύκλους, μέχρι τους «όρκους πίστης» προς το ΝΑΤΟ.

Ίσως, μάλιστα, τα παραπάνω να αποτελούν και την απάντηση στην απορία που εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας χθες για -πολλοστή φορά- στο πρωινάδικο του ΑΝΤ1. Στο γιατί τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά του, «χτυπάνε» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι πρόκειται για ένα πλήρως ενσωματωμένο κόμμα στις επιταγές του αστικού πολιτικού συστήματος, που δεν εκφράζει πια ούτε καν αντιρρήσεις, έστω για τα μάτια του κόσμου. Η σκόρπιες «τουφεκιές», δεν πείθουν τους προοδευτικούς πολίτες.

Πάντως, είναι προφανές ότι επιθυμεί να προβάλλει, ταυτοχρόνως, και το θετικό πρόσημο του δικού του αφηγήματος. Μπορεί ακόμα να υπάρχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα, όμως από το επιτελείο του θεωρούν ότι υπάρχουν θετικές πτυχές στα όσα έχει αναφέρει ως τώρα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...