Στρεπτόκοκκος: «Το παιδί έφυγε νωρίτερα από το σχολείο γιατί το πονούσε η κοιλιά του»

Μοιραστειτε το

Ο 8χρονος κατέληξε στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού μέσα σε τρεις ώρες από τη διακομιδή του ενώ νοσούσε από στρεπτόκοκκο

Στο πένθος έχουν βυθιστεί συμμαθητές και δάσκαλοι στο σχολείου του 8χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο.
Μιλώντας στον Alpha, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου όπου φοιτούσε ο άτυχος μαθητής δήλωσε: «Είμαστε συντετριμμένοι όλοι μας, παιδιά και εκπαιδευτικοί. την προηγούμενη Πέμπτη το παιδί έφυγε νωρίτερα, γιατί το πονούσε η κοιλίτσα του».

«Παρασκεύη επικοινωνήσαμε και μάθαμε ότι είχε υψηλό πυρετό, του στείλαμε τα μαθήματα. Τη Δευτέρα επικοινωνήσαμε ξανά και μάθαμε πως συνεχιζόταν ο πυρετός Δευτέρα βράδυ το πήγαν οι γονείς στο νοσοκομείο, εμείς το μεσημέρι της Τρίτης μάθαμε την τραγική απώλεια. Ψυχολόγοι του δήμου ήρθαν και εξήγησαν στους εκπαιδευτικούς πώς να το διαχειριστούν, έτσι ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να μιλήσουν με τα παιδιά όπως και έγινε. Δύσκολο. Ήταν φίλος με όλα τα παιδάκια. Από εμάς έγιναν συστάσεις στους γονείς για στρεπ τεστ. είχαμε 2-3 κρούσματα πριν από μήνες, σε άλλες τάξεις όμως» προσθέτει.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος συστήνει μεγάλη προσοχή στους γονείς. «Πρέπει να προβληματίσει τους γονείς, να είναι πολύ προσεκτικοί με τα παιδιά. Να συμβουλεύονται τον γιατρό, να γίνονται όπου χρειάζεται στρεπ τεστ προκειμένου να γνωρίζουν αν πάσχουν από στρεπτόκοκκο».

Να σημειωθεί ότι για τον άτυχο 8χρονο έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή, ενώ αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών.

Το χρονικό
Το 8χρονο αγόρι, παρουσίαζε υψηλό πυρετό και πονόλαιμο και μεταφέρθηκε στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Εκεί υποβλήθηκε σε στρεπ τεστ, το οποίο βγήκε θετικό, ενώ λόγω της βαρύτητας της κατάστασή του οδηγήθηκε αμέσως στη ΜΕΘ.
Ο ανήλικος μέσα σε τρεις ώρες από τη διακομιδή του στο νοσοκομείο έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ, όπως σημειώνεται δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα υγείας.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...