Συνεχίζονται οι εργασίες αποχιονισμού και αποκατάστασης ζημιών από τις χιονοπτώσεις, στο Δήμο Βύρωνα

Μοιραστειτε το

Συνεργεία του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασία συνέχισαν το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου τους εκχιονισμούς και την  αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Μήδεια.

Αποχιονισμοί και ρίψη αλατιού

Από νωρίς άρχισαν οι προσπάθειες αποχιονισμού και ρίψης αλατιού, στον Καρέα και συγκεκριμένα στην οδό Παύλου Μελά και τους γύρω δρόμους. Στη συνέχεια οι εκχιονισμοί εστιάστηκαν στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής και της Φρυγίας.

Απομάκρυνση σπασμένων δένδρων

Παράλληλα συνεργεία του Δήμου μαζί με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Βύρωνα και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έκοψαν και απομάκρυναν τα κλαδιά δένδρων που έσπασαν από το χιόνι και εμπόδιζαν την κυκλοφορία στην οδό Φορμίωνος και στην συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη & Κολοκοτρώνη. Μέχρι το μεσημέρι είχαν απομακρυνθεί όλα τα σπασμένα δένδρα που εμπόδιζαν την κίνηση των οχημάτων και οι εργασίες των συνεργείων της υπηρεσίας Πράσινου του Δήμου συνεχιζόταν σε πάρκα και άλση του Βύρωνα.     

Επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Βύρωνα

 Οι υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα βρίσκονται επί ποδός από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, οπότε άρχισαν προληπτικά οι ρίψεις αλατιού αποχιονισμού. Μέχρι στιγμής έχουν ριχθεί στους δρόμους της πόλης συνολικά 20 τόνοι αλάτι, ενώ έχουν μοιραστεί (σε σάκους) σε πολίτες  που απευθύνθηκαν στο Δήμο περίπου 5 τόνοι. Ο Δήμος Βύρωνα παρέλαβε σήμερα επιπλέον 30 τόνους αλάτι, προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η προσπάθεια εκχιονισμού της πόλης, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι την επίλυση όλων των προβλημάτων.

  Ο Δήμος Βύρωνα ζητά την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών, καθώς θα χρειαστεί κάποιος  χρόνος μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποκατασταθούν οι ζημιές  που προκλήθηκαν, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα