ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητά συμμαχίες και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στη «μάχη» του ρεύματος

Μοιραστειτε το

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κλιμακώσει την επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τις τιμές του ρεύματος

Μπορεί το μεγάλο πολιτικό θέμα των ημερών να είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαΐου, ωστόσο το πραγματικό πρόβλημα της κοινωνίας είναι η ακρίβεια. Και ειδικά οι λογαριασμοί του ρεύματος, που τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Και εκεί σκοπεύει να εστιάσει η Κουμουνδούρου τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να κλιμακώσει την επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τις τιμές του ρεύματος και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση αναζητά συμμάχους από τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ ετοιμάζει και μία σειρά από κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Οι λογαριασμοί του ρεύματος τείνουν να μετατραπούν σε κοινωνικό ζήτημα. Και αντικειμενικά αποτελούν τη δυσκολότερη εξίσωση που έχει κληθεί να λύσει ως τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς από τότε που οι αυξήσεις άρχισαν να γίνονται αισθητές, ξεκίνησε και η δημοσκοπική κάμψη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν αρκεί από μόνη της η αγανάκτηση των πολιτών. Με τη σειρά τους επιδιώκουν να βρουν τρόπους για να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων στρωμάτων.

Έτσι, βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση συμμαχιών με κοινωνικούς φορείς, με στόχο να στηρίξουν πρωτοβουλίες που αυτοί θα λάβουν. Πρώτη στάση σε αυτή την κατεύθυνση, θα αποτελέσει η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τα προεδρία των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια σε βάρος της ρήτρας αναπροσαρμογής στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το επόμενο διάστημα, η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να βρει και άλλους συμμάχους, ποντάροντας πολλά σε μεγάλα συνδικάτα. Άλλωστε, συνδικαλιστές της ΔΕΗ ήταν εκείνοι που αποκάλυψαν ότι υπάρχουν σχεδόν 500 εντολές για διακοπές ρεύματος την ημέρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω του Νάσου Ηλιόπουλου απαίτησε να σταματήσουν εδώ και τώρα αυτές οι κινήσεις.

Παράλληλα με την «κινηματική» δράση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να εξαντλήσει και όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που έχει στη διάθεση του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει τροπολογίες για την προστασία των πολιτών από τις ληστρικές ανατιμήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των λαϊκών στρωμάτων.

Φυσικά, θα συνεχιστεί και η επιθετική αντιπολιτευτική ρητορική εναντίον της κυβέρνησης, όπως άλλωστε έδειξε και η αντίδραση στελεχών όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, μετά την έγκρισή της εξαίρεσης της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που έδωσε η Κομισιόν σχετικά με τον καθορισμό των τιμών του ρεύματος στις αγορές τους, με βάση δική τους, εθνική πρόταση και τη μεταξύ τους συνεργασία, για τους επόμενους 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

«Να μην κοπεί πουθενά το ρεύμα» – «Ισπανική» επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...