ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοχή τέλος» στη δεξιά «στροφή» Κασσελάκη

Μοιραστειτε το

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί άμεσα η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθούν τα «θαύματα» και η υιοθέτηση των συνθημάτων της μετεμφυλιακής δεξιάς, από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη

Σαν προειδοποιητικές «βολές» από την πλευρά των «προεδρικών», διαβάζουν στην Κουμουνδούρου τη χθεσινή δυναμική παρέμβαση του Χρήστου Σπίρτζη, που επί της ουσίας είπε δημόσια όσα συζητούν στο παρασκήνιο πολλά στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν τον Στέφανο Κασσελάκη να «στρίβει» προς τα δεξιά το «τιμόνι» του κόμματος.

Φαίνεται πως η ανάγνωση των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σωστή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί άμεσα η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθούν τα «θαύματα» και η υιοθέτηση των συνθημάτων της μετεμφυλιακής δεξιάς, από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ανοχή τέλος»

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς απουσιάζει. Το κόμμα το τρέχουν οι στενοί του συνεργάτες. Ή βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο», κατά ορισμένους, που ενοχλούνται από την αδυναμία κατάρτισης ενός συνεκτικού σχεδίου ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών.

Με απλά λόγια, ισχυρίζονται ότι στην παρούσα, ευνοϊκή για την Κουμουνδούρου φάση, απουσιάζει πλήρως από το τραπέζι ένας σχεδιασμός για το πως θα πορευτούν στη τελική ευθεία για τις κάλπες. Ο πρόεδρος αρμενίζει στο Αιγαίο -και γι αυτή την περιοδεία υπάρχουν μουρμούρες- δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με αντιφατικές απαντήσεις και πίσω στην Αθήνα, δεν κινείται τίποτα.

Όμως, υπάρχουν ζητήματα για τα οποία θέλουν απαντήσεις εδώ και τώρα. Όχι στα πλατό των τηλεοπτικών εκπομπών ποικίλης ύλης, αλλά στα όργανα του κόμματος, θεσμικά. Για τα «θαύματα» της βάφτισης του προέδρου, για την ανάγκη που νιώθει να υιοθετήσει το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», για την παραλίγο συνάντηση του με τα «γεράκια» του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω τα έθεσε επί τάπητος ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Action 24. Μόνο που εκτός από τα προφανή, ο πρώην υπουργός αμφισβήτησε ανοιχτά το μήνυμα ανατροπής της πολιτικής τάξης, που στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, προχθές, στον Alpha, ότι θέλει δύο πρωθυπουργικές θητείες. «Καλά κάνει, αλλά δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις», ήταν το νόημα της απάντησης Σπίρτζη. Και είναι προφανές, ότι είχε λόγο που το έθεσε έτσι ανοιχτά.

Πάντα στο τραπέζι η «σύμπλευση» με ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην υπουργός είναι το πρόσωπο εκείνο που πρώτο έθεσε στο τραπέζι την ανάγκη ανασύνταξης της προοδευτικής παράταξης. Όχι με απλές συνεργασίες κορυφής, αλλά με την ουσιαστική αυτοδιάλυση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού κόμματος, που θα έχει κυβερνητικές προοπτικές.

Σε αυτό το νέο κόμμα, θα χωρούν όλοι. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τη Νέα Αριστερά και ανένταχτους αριστερούς και σοσιαλδημοκράτες. Οι θέσεις Σπίρτζη, δεν αποτελούν «πιστολιά στον αέρα». Είναι κάτι που συζητιέται διαρκώς στη βάση της δημοκρατικής παράταξης. Όμως οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται άτολμες, προτιμώντας να ελέγχουν από ένα μικρό κόμμα, πάρα να δώσουν όραμα στους πολίτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Κώστας Ζαχαριάδης. Μάλιστα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές, αν κι εφόσον το αποφασίσει το εκλογοδικείο, αν εκπέσουν από τις έδρες τους οι βουλευτές των Σπαρτιατών.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...