ΣΥΡΙΖΑ: «Μπάζει νερά» το κομματικό «αστακοκάραβο» – «Φιάσκο» στις εκλογές των νομαρχιακών οργανώσεων

Μοιραστειτε το

Με ακυβέρνητο καράβι μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς η κομματική βάση γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχεδόν το 90% των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος απείχαν από τις εκλογές για την ανάδειξη συντονιστικών οργάνων στις τοπικές και νομαρχιακές εκλογές, γεγονός που χτυπάει «καμπανάκι» ενόψει των ευρωεκλογών.

Σε μεγάλο βαθμό, το Σαββατοκύριακο μονοπώλησαν την επικαιρότητα οι αποκαλύψεις για την εταιρία με τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη και φυσικά η κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων για την τραγωδία των Τεμπών. Επομένως, ήταν λογικό να περάσουν σε δεύτερη μοίρα οι εσωκομματικές διαδικασίες τις Κουμουνδούρου.

Φιάσκο και παγωμάρα

Όμως, η εκλογική αναμέτρηση εξελίχθηκε σε «φιάσκο». Και αυτό γιατί λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, η συμμετοχή έφτανε το 8 ως 10%. Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε να προστεθεί και η παταγώδης αποτυχία της ηγεσίας. Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, η βάση του κόμματος δεν δείχνει να πείθεται από τα «αδιαμεσολάβητα» που προωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού αρνήθηκε να λάβει μέρος στις κορυφαίες διαδικασίες

Στις μεγάλες οργανώσεις, επικρατούσε εικόνα θλίψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, στη Βόρεια Αθήνα είχαν ψηφίσει 1.346 από τους 16.600 εγγεγραμμένους, ποσοστό, δηλαδή, 8%. Στον Πειραιά στη διαδικασία συμμετείχαν 950 από τους 7.500, στην Ανατολική Αττική 1.500 από τους 10.000, στην Ά Θεσσαλονίκης 1.100 από τους 12.000 και στο Ηράκλειο 1.000 από τους 8.000.

Λίγο καλύτερη ήταν η κατάσταση στην περιφέρεια. Στα Δωδεκάνησα, ψήφισαν τα 195 από τα 600 μέλη, στην Πιερία 230 από τα 1.700 και στην Ημαθία 500 από τα 1.700. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, υπήρξαν νομαρχιακές όπου τα συντονιστικά διορίστηκαν συναινετικά, εξαιτίας της τεράστιας αποχής.

«Τρόμος» ενόψει ευρωεκλογών

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει «παγωμάρα» από την αδιαφορία της βάσης, η οποία εξελίσσεται σε «τρόμο» ενόψει των ευρωεκλογών.

Δεν είναι λίγοι εκείνου που πιστεύουν ότι το χθεσινό σοκ δείχνει ξεκάθαρα πως η συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων μελών γύρισε την πλάτη στις πολιτικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας.

Συμπληρώνουν, ακόμα, ότι παρακολουθούμε εικόνες πλήρους αποσύνθεση της κομματικής βάσης και μια άνευ προηγουμένου αποσυσπείρωση κομματικού μηχανισμού. Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμα και για απόρριψη του «αδιαμεσολάβητου» μοντέλου λειτουργίας κόμματος

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία έγινε μόνο με φυσική παρουσία των κομματικών μελών και όχι ηλεκτρονικά, όπως επιθυμούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό, όμως, σε τίποτα δεν «χρυσώνει το χάπι», καθώς η τόσο χαμηλή συμμετοχή έρχεται σε συνέχεια της αποτυχίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των οργανώσεων, να εκλέξουν αντιπροσώπους στο πρόσφατο Συνέδριο.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...