ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσσει την ακρίβεια και επενδύει στο δίπολο Αριστερά-Δεξιά

Μοιραστειτε το

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προτάξει τον πληθωρισμό ως νούμερο ένα θέμα της ατζέντας του, κρίνεται απολύτως ορθή και λογική

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μελέτησαν στην Κουμουνδούρου την πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Newsbomb.gr, καθώς εκτιμούν ότι τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η στρατηγική που ακολουθεί το κόμμα τους κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η έρευνα της MRB επιβεβαίωσε και με απόλυτους αριθμούς αυτό που λίγο, πολύ, όλοι μας φανταζόμασταν. Η ακρίβεια είναι ο νούμερο ένα «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση, καθώς οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην παρούσα συγκυρία.

Επομένως, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προτάξει τον πληθωρισμό ως νούμερο ένα θέμα της ατζέντας του, κρίνεται απολύτως ορθή και λογική. Μάλιστα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι τα μηνύματα δείχνουν ξεκάθαρα πως οι πολίτες δεν δείχνουν να πιστεύουν το κυβερνητικό αφήγημα πως «για όλα φταίει ο Πούτιν», καθώς σχεδόν το 75% απάντησε πως έχουμε σοβαρά φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Την ίδια στιγμή, το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αναποτελεσματικά το φαινόμενο της ακρίβειας, ενώ το 60% απάντησε ότι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα του μήνα.

Η τελευταία απάντηση, αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς προμηνύει ότι οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια προς μια νέα ανθρωπιστική κρίση τον χειμώνα που μας έρχεται, όταν δηλαδή θα αρχίσουν να έρχονται και οι λογαριασμοί της θέρμανσης.

Ο «θατσερικός Λουδοβίκος» και η προοδευτική διακυβέρνηση

Στο αμιγώς πολιτικό πεδίο, το γεγονός ότι -έστω και οριακά- οι πολίτες προτιμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, παρά μια κυβέρνηση της ΝΔ και του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, εκλαμβάνεται και αυτό ως μια σωστή κίνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Επομένως, η προοδευτική διακυβέρνηση από τις εκλογές της απλής αναλογικής, βρίσκει ευήκοα ώτα στην κοινωνία. Αν, μάλιστα, προσθέσει κανείς και το ότι είναι πλειοψηφικό εκείνο το κομμάτι του δείγματος που ζητάει κυβέρνηση συνεργασίας και όχι δεύτερες εκλογές, τότε γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι η Κουμούνδούρου θα συνεχίσει να επιμένει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η προοδευτική διακυβέρνηση τραβάει εκ των πραγμάτων και μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά. Και με μια αποστροφή του στη Βουλή, εκεί όπου ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος» και «κυβερνά σαν Θάτσερ», έχει ως ξεκάθαρο στόχο την ενεργοποίηση των αντιδεξιών αντανακλαστικών μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για την κακοκαιρία στην Κρήτη: Να κινηθούν άμεσα οι αρμόδιοι

Η επιστροφή του «κινηματικού» ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας στο PES: Ευροωομόλογο για την ενεργειακή κρίση – Ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...