ΣΥΡΙΖΑ: Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη – Σήμερα η πρώτη μέρα του «πολέμου»

Μοιραστειτε το

Μια μικρογραφία των όσων θα λάβουν χώρα στην κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, αναμένεται να συντελεστούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00, στα γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Τα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί ως τώρα, μελετούν προσεκτικά όλες τις κινήσεις τους, καθώς ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος διαθέτει πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή. Οι προεδρικοί αναζητούν τρόπο να μπλοκάρουν μια πιθανή πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, οι «87» θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους την Παρασκευή, ενώ όλα τα βλέμματα στρέφονται στον Παύλο Πολάκη, που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό…

Στην πλευρά της ηγεσίας επικρατεί προβληματισμός για τη συνέχεια. Μπορεί με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για το καταστατικό να πήραν μια επικοινωνιακή «ανάσα», όμως στην πραγματικότητα αναγνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό πίεση.

Και αυτό γιατί ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται διαρκώς τη βάση, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «αδιαμεσολάβητο ηγέτη», όμως αρνείται να σηκώσει το «γάντι» που του έχει πετάξει ο Παύλος Πολάκης, η ομάδα των «87», αλλά και πρώην σύμμαχοι του, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Φαραντούρης.

Και αυτή η διστακτικότητα, αν μη τι άλλο, δείχνει φόβο. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που Στέφανος Κασσελάκης «οχυρώνεται» πίσω από τους μηχανισμούς και την κομματική γραφειοκρατία που τον στηρίζει – παρά το γεγονός ότι την καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, στο τραπέζι της προεδρικής πτέρυγας έχει πέσει και το σενάριο να ζητήσει ο πρόεδρος «ψήφο εμπιστοσύνης» από την Κεντρική Επιτροπή. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Όμως, συνεργάτες του εκτιμούν ότι με αυτή την κίνηση θα μπορούσε να αποφύγει μια πιθανή μομφή εναντίον του.

Όπως και να έχει, γίνεται σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες –ειδικά αν έχει απέναντι του και τον Πολάκη- επιδιώκοντας να φτάσει στο Συνέδριο με κάθε κόστος. Εκεί ξέρει ότι θα έχει τη δυνατότητα να περάσει τις καταστατικές αλλαγές που επιθυμεί και οι οποίες θα τον καταστήσουν απόλυτο άρχοντα του κόμματος – το οποίο θα έχει ρόλο διακοσμητικό.

…και το θεριό τον Γιάννη

Το μεγάλο ερώτημα, είναι το τι θα πράξει ο Παύλος Πολάκης. Αν δηλαδή θα αμφισβητήσει το μέχρι πρόσφατα πολιτικό προστατευόμενό του ή αν θα κάνει πίσω, με ότι αυτό σημαίνει για τη δική του φήμη.

Μέχρι στιγμής, τόσο οι δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και τα λεγόμενα των στενών του συνομιλητών, δείχνουν πως ο χανιώτης βουλευτής θα προχωρήσει μέχρι το τέλος. Άλλωστε, ο ίδιος δεν έχει κάτι να χάσει. Έχει, όμως, τη μία και μοναδική ευκαιρία της ζωής του, να διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι «87». Όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι και η τελική απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή το βράδυ. Εξετάζουν ακόμα την περίπτωση της μομφής, ενώ και η αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...