Σύγκρουση για τον Οργανισμό Εσωτερικών Υποθέσεων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Μοιραστειτε το

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Άστραψε, βρόντηξε αλλά… δεν έβρεξε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης όπου η δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου συνοδεύτηκε από κρίσιμες όπως αποδείχθηκε απουσίες κι έτσι το θέμα πέρασε με μόλις δύο ψήφους διαφορά.

Ο κανονισμός πέρασε –διότι το αποτέλεσμα που δημιουργεί τετελεσμένα μετράει– με οριακή πλειοψηφία 23 έναντι 21 ψήφων, 1 λευκό (και με απόντες τον Λευτέρη Αρβανίτη της παράταξης Γάκη και Γιώργο Κούδα της παράταξης Ορφανού) και επιπλέον με την ψήφο της Δήμητρας Αλεξίου η οποία μπορεί να μην εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά κλήθηκε στο τέλος για να ψηφίσει. Θυμίζουμε ότι η κα Αλεξίου ξεκίνησε ως δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νοτοπούλου, πέρασε στην παράταξη του δημάρχου και τις τελευταίες μέρες δημοτικές παρατάξεις είχαν ζητήσει την παραίτησή της εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων της για τη Σοφία Μπεκατώρου και τις καταγγελίες στο ΑΠΘ.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε στο συμβούλιο ότι με τον κανονισμό δεν υπάρχει «καμία φωτογραφική διάταξη, κανένας αποκλεισμός. Ένα απόλυτα λειτουργικό και αποδοτικό σχήμα που στηρίζεται στη σύγχρονη λογική του μάνατζμεντ αλλά και της πολυσύνθετης δημόσιας διοίκησης και της κείμενης νομοθεσίας».

Όλη η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για στήσιμο εξωδιοικητικού κέντρου και το πέρασμα κυρίως του Εσωτερικού Ελέγχου στο γραφείο δημάρχου. «Είναι κομμένος και ραμμένος στις ανάγκες του δημάρχου και του επιτελείου του και όχι στις πραγματικές ανάγκες της πόλης», για τον Βασίλη Γάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ορφανό, «το κείμενο είναι δημαρχοκεντρικό. Δεν έχει να κάνει με μία ουσιαστική λύση των προβλημάτων της λειτουργίας του δήμου». «Αποφασίσατε ότι εσείς θα ελέγχετε τον εαυτό σας. Αποφασίζετε, εκτελείτε, ελέγχετε. Αυτό το λέτε διαφάνεια; Εμείς το λέμε ότι κάνετε τον δήμο τσιφλίκι σας» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι μετατρέπει τον δήμο «σε ένα προσωπικό βασίλειο με αυλικούς, με ελεγχόμενους, με καταστολή».

Για τον Σπύρο Βούγια δεν υπήρξε τεκμηρίωση της ανάγκης αλλαγής του Οργανισμού, παρατήρησε μάλιστα ότι ο Οργανισμός «δεν ψηφίστηκε πάρα πολλές δεκαετίες πριν, αλλά το 2013» όταν ο κ. Ζέρβας ήταν αντιδήμαρχος της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη.

Ως συνεχιστή του «βιομηχάνου Μπουτάρη» μέμφθηκε τον δήμαρχο ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος βλέποντας πίσω από τις εξαγγελίες εκσυγχρονισμού την παράδοση κρίσιμων υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες ιδίως σε ότι αφορά τον «τεμαχισμό» των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Στο ίδιο μοτίβο και οι τοποθετήσεις του Κώστα Ξενόπουλου, Γιώργου Ρακκά και Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Η έκφραση «γελάνε και οι πέτρες» δεν έκρυψε τον θρηνητικό απολογισμό της συμβούλου Μαρίας Πασχαλίδου που κατέγραψε, για την ιστορία, όσα είχαν στηθεί επί Γιάννη Μπουτάρη και εξαερώθηκαν «Τσάμπα: τα δίκτυα εθνικά και ευρωπαϊκά, τα προγράμματα εθνικά και ευρωπαϊκά, οι συνεργασίες με ομάδες της πόλης, ο συμμετοχικός προϋπολογισμός για νέους, το ΔΣ Νέων, η κινητικότητα και η εκπαίδευση νέων, εθελοντών και υπαλλήλων πιστοποίηση youth workers,τα συγχαρητήρια του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας». Και αναρωτιόταν «είστε χαρούμενοι; Ή απλά για εσάς είναι Τετάρτη προς Πέμπτη;».

Ήταν Τετάρτη, αλλά δέκα χρόνια πριν…

Πηγή
Author: Απόστολος Λυκεσάς

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...