Σύνοδος Κορυφής: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών

Μοιραστειτε το

Ολοκληρώθηκε το δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο περιθώριο της Σύνοδου Κορυφής των Βρυξελλών

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε το δείπνο και η συζήτηση εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην ενέργεια και την οικονομία, ζητήματα αλληλένδετα.

«Θα εργαστούμε μέχρι να έχουμε ένα πλήρως αποδεκτό κείμενο», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των 27 ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής.

Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση για την ενέργεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Υπογράμμισε ότι η διαρροή και μόνο του σχεδίου για παρέμβαση στην τιμή του φυσικού αερίου (πλαφόν) στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας αποτέλεσε μήνυμα προς την αγορά που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές.

«Οι αγορές βλέπουν την αποφασιστικότητά μας. Αν δεν στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και την εντολή στην Επιτροπή να προχωρήσει στη δέσμη προτάσεων, οι αγορές θα αντιδράσουν.Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε», τόνισε.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...