Τάκης Θεοδωρικάκος: Κίνδυνος αποχής στις ευρωεκλογές

Μοιραστειτε το

Μηνύματα από τον πρώην υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο 

Τον κίνδυνο αποχής στις επικείμενες ευρωεκλογές και την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ο ελληνικός λαός μόλις πριν από δέκα μήνες έδωσε σε διπλές εκλογές στη ΝΔ και στον πρωθυπουργό ισχυρή εντολή τετραετίας. Δεν διαπιστώνω εκλογικό κλίμα, βλέπω κόπωση από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος της αποχής», τόνισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ σχετικά με το πολιτικό κλίμα ενόψει ευρωεκλογών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συμμετέχουν οι πολίτες στις εκλογές και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των ομογενών: «Είναι κατάκτηση για την Πατρίδα μας και τον παγκόσμιο Ελληνισμό ότι έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια και οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να ψηφίσουν».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιοδεία του στον Καναδά. «Πολλοί ομογενείς δεν γνώριζαν τη δυνατότητα. Δεν φτάνει η καμπάνια, χρειάζεται άμεση επαφή μαζί τους», σημείωσε και ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Θεοδωρικάκος: Τα προηγούμενα δέκα χρόνια οι θάνατοι ήταν 350.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις

Ο πρώην υπουργός συνέδεσε το θέμα του παγκόσμιου ελληνισμού και το δημογραφικό.

«Οι διαστάσεις του δημογραφικό είναι εφιαλτικές. Τα προηγούμενα δέκα χρόνια οι θάνατοι ήταν 350 χιλιάδες περισσότεροι από τις γεννήσεις. Οι συνέπειες είναι τραγικές -στο ασφαλιστικό, στην υγεία κοκ- αλλά το κυριότερο είναι οι επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως η αντιμετώπιση του δημογραφικού και η αξιοποίηση του παγκόσμιου Ελληνισμού πρέπει να είναι στρατηγική προτεραιότητα της χώρας μας.

«Πρέπει τα νέα παιδιά να αγαπήσουν τον θεσμό της οικογένειας. Πρέπει να εξαντλήσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια ενίσχυσης των νέων ζευγαριών και τα κίνητρα στη γενιά του brain drain να επιστρέψει στην Πατρίδα» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τι ανέφερε για Ισραήλ – Ιράν

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον Ισραήλ απάντησε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ιράν και μαζί με όλες τις σώφρονες δυνάμεις της ανθρωπότητας καλούμε τους πάντες να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην ανοίξουν οι πύλες του φρενοκομείου στη Μέση Ανατολή».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...