Τένις: Covid και καραντίνα βάζουν σε κίνδυνο την έναρξη της νέας σεζόν

Μοιραστειτε το

Η έναρξη της σεζόν στο τένις για το 2021 και ειδικά τα τουρνουά προετοιμασίας για το Australian Open, παραμένει αβέβαιη, αφού οι διοργανωτές έχουν μιλήσει για «νέες δυσκολίες» σχετικά με την άφιξη των παικτών στη χώρα.

«Κατά τη διάρκεια συζητήσεων με το Tennis Australia τις τελευταίες 24 ώρες, μάθαμε ότι έχουν προκύψει νέες δυσκολίες σχετικά με τις αναμενόμενες ημερομηνίες άφιξης (στη χώρα) για τους παίκτες και τις ομάδες τους», ανέφερε ένα μήνυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ATP) που στάλθηκε στους παίκτες και ανέβασε στο Twitter ο Λούκας Λάσκο, 193ος αθλητής στον κόσμο.   

Ο Σλοβάκος εξήγησε πως «οι φήμες δείχνουν ότι οι παίκτες δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο», όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Το σχέδιο ήταν να φτάσουν περισσότεροι από 500 τενίστες στην πολιτεία Βικτώρια στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου πρόκειται να διεξαχθούν τα αρχικά προγραμματισμένα τουρνουά σε Σίδνεϊ, Μπρίσμπεϊν, Περθ, Χόμπαρτ, Αδελαΐδα και Καμπέρα, πριν από την έναρξη του Australian Open στη Μελβούρνη (18 – 31 Ιανουαρίου 2021).

Οι παίκτες πρέπει να τεθούν σε καραντίνα και να προπονηθούν εκεί πριν ξεκινήσει η σεζόν. Η καραντίνα αναμένεται να διαρκέσει 14 ημέρες, σύμφωνα με τους κανονισμούς υγείας που ισχύουν σήμερα στην Αυστραλία, αλλά οποιαδήποτε καθυστέρηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο τον οργανισμό, ενώ τα πρώτα τουρνουά αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου.

«Καταλαβαίνουμε ότι η έναρξη της σεζόν του 2021 είναι αβέβαιη και εργαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο σκληρά για να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα», πρόσθεσε η ATP.

Οι πρώτες αμφιβολίες εμφανίστηκαν τη Δευτέρα, αφότου ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντάνιελ Άντριους είπε ότι δεν είχε γίνει «τίποτα» σχετικά με τη διοργάνωση των τουρνουά στις αρχές του έτους, υπενθυμίζοντας ότι η Μελβούρνη, η καρδιά του δεύτερου επιδημικού κύματος στην Αυστραλία, είχε μόλις εξέλθει ύστερα από πολλούς μήνες περιορισμού.

Την Τετάρτη, ένα κύμα νέας μόλυνσης στη νότια Αυστραλία οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου εξαήμερου μπλοκ στη γειτονική Βικτώρια σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί, μια νέα κλιμάκωση στην Αδελαΐδα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...