Τη «γαλάζια» συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στήνει ο Κασσελάκης – «Χτύπησε την πόρτα» σε πρώην στελέχη της ΝΔ

Μοιραστειτε το

Οι πληροφορίες από το «στρατηγείο» του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρουν ότι έχει γίνει μια πλήρης χαρτογράφηση των «απογοητευμένων» πρώην στελεχών της συντηρητικής παράταξης

Σε «μεταγραφές» πολιτικού προσωπικού που προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει ο Στέφανος Κασσελάκης, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δεξιά «στροφή» στην οποία οδηγεί το πάλαι ποτέ κόμμα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καλοβλέπει» και άλλες περιπτώσεις πρώην στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιος τους έχει ήδη βολιδοσκοπήσει, ενώ σίγουρα θα μιλήσει και με ορισμένους άλλους.

Ολοταχώς προς τα δεξιά

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει ξεκάθαρα το ιδεολογικό του στίγμα. Είναι σκληρά φιλελεύθερος στα θέματα της οικονομίας, εμφανίζεται ως «σημαιοφόρος» του ευρωατλαντισμού στη χώρα μας και δηλώνει υπέρμαχος των γιγαντιαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, έχει κατηγορηθεί από ιστορικά στελέχη του κόμματος για αυταρχισμό, ενώ από τη στιγμή που διεκδικεί «μερτικό» από το σύνθημα «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», τότε εύλογα μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει και συντηρητικό στα κοινωνικά ζητήματα.

Όλα τα παραπάνω, τα «πασπαλίζει» με λίγο «δικαιωματισμό» και με αοριστίες περί «κοινωνικού κράτους». Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ μιλάει για «εργασιακά δικαιώματα», το μόνο χειροπιαστό που έχουμε από προτάσεις για τους εργαζόμενους, είναι τα stock options που πρότεινε στον ΣΕΒ – τα οποία καμία σχέση και δεν μπορούν να έχουν με τις εργασιακές διεκδικήσεις.

Επομένως, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι αναζητά να στελεχώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπα που προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη. Άλλωστε, είναι προφανές ότι μαζί τους είναι πολύ πιο κοντά ιδεολογικά, από ότι με τους αριστερούς και τους σοσιαλδημοκράτες με τους οποίους συνυπάρχει.

Με βάση τα παραπάνω, δεν προκαλεί καμιά εντύπωση η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στον επικοινωνιακό μηχανισμό της Κουμουνδούρου. Μοιάζει δεδομένο ότι πολιτικά ταιριάζει απόλυτα με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγούν ότι πρόκειται για μία επαγγελματική συνεργασία, που θα εστιάζει στη μελέτη των ποιοτικών στοιχείων των ερευνών κοινής γνώμης. Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η εν λόγω συνεργασία πρόκειται για τον «προάγγελο» της επιστροφής του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην ενεργώ πολιτική, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι;

Το Newsbomb.gr γνωρίζει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμα πρώην συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, τον οποίο έχει βολιδοσκοπήσει η Κουμουνδούρου. Εκείνος αρνήθηκε, μεν, ευγενικά να προσχωρήσει τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να κλείνει οριστικά την πόρτα.

Οι πληροφορίες από το «στρατηγείο» του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρουν ότι έχει γίνει μια πλήρης χαρτογράφηση των «απογοητευμένων» πρώην στελεχών της συντηρητικής παράταξης. Κάποιους, εξ αυτών, μάλιστα, τους έχει ξεχωρίσει και δεν θα προκαλούσε καμία εντύπωση αν το επόμενο διάστημα είχαμε και νέες εισροές δεξιών στελεχών στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στρατηγικά στην προσέλκυση των δεξιών και απολιτίκ ψηφοφόρων, αφού για εκείνον είναι «κλειστή» η «πόρτα» των αριστερών ψηφοφόρων και των σοσιαλδημοκρατών.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...