Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια -Τι λέει ο δήμαρχος Καλύμνου – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Τουρκική πρόκληση με επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Γύρω στις 10.30 το πρωί σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέκρουσε σε νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τo περιστατικό σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού. Προς το παρόν το Λιμενικό κρατά χαμηλούς τόνους για το περιστατικό, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Το επεισόδιο μεταξύ σκάφους του λιμενικού με ελληνική ακταιωρό επιβεβαίωσε και περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης.

«Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη χθες, δεδομένου ότι πηγαίνουν οι Καλύμνιοι ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων για να ψαρέψουν… Είναι η περίοδος που υπάρχει πολλή τσιπούρα και πήγαν χθες πέντε αλιευτικά» εξήγησε ο κ. Διακομιχάλης.

«Όταν είδαν οι Τούρκοι να ψαρεύουν τα ελληνικά σκάφη, εισέβαλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και τρία σκάφη της τούρκικης ακτοφυλακής προσπαθούσαν να κόψουν τις σημαδούρες. Οι Έλληνες ψαράδες ζήτησαν βοήθεια από τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής ήρθαν εκεί και άρχισαν οι ναυμαχίες». Τότε αναφέρει ο δήμαρχος Καλύμνου «υπήρξε ένα ‘τζαρτζάρισμα’ μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και του ελληνικού ταχύπλοου, που προκάλεσε ζημιές στο δικό μας σκάφος».

Αναφορά για το περιστατικό γίνεται και στην τουρκική ιστοσελίδα anterhaber.com, με έδρα την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), η οποία υποστηρίζει πως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησαν τα ελληνικά αλιευτικά δύο μίλια πριν από τις νησίδες.

Όπως προκλητικά αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο: «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο Καρντάκ (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα