Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας χαρακτηρίζει παράνομο το νόμο για επέκταση των εξουσιών της αστυνομίας

Μοιραστειτε το

Ο νόμος αφορούσε την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Αστυνoμίας σε σχέση με τις διαμαρτυρίες

ΕΥΡΩΠΗ 21.05.24 15:47
efsyn. gr

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε, σήμερα, ότι οι νέοι κανονισμοί που έδιναν στην αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου περισσότερες εξουσίες να παρέμβει στις διαδηλώσεις είναι παράνομοι.
Η ομάδα εκστρατείας για τις πολιτικές ελευθερίες Liberty άσκησε νομική αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης για έναν νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι που μείωσε το όριο για αυτό που θεωρείται «σοβαρή διαταραχή» της κοινοτικής ζωής που προκαλείται από μια διαμαρτυρία. Ο Νόμος για τη Δημόσια Τάξη του 2023 διεύρυνε τον ορισμό της «σοβαρής διαταραχής» από «σημαντική» και «παρατεταμένη» διαταραχή σε άτομα ή οργανισμό σε «περισσότερο από ήσσονος σημασίας».
Οι αρχές εισήγαγαν τις αλλαγές με μια διαδικασία που ονομάζεται καταστατική πράξη, η οποία αντιμετωπίζει λιγότερο έλεγχο, αφού το Κοινοβούλιο τις απέρριψε νωρίτερα.
Τα μέτρα στόχευαν περιβαλλοντικούς ακτιβιστές που έχουν οργανώσει ανατρεπτικές διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια σε πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους και δρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο, για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τον επείγον χαρακτήρα της κλιματικής αλλαγής.
Η Σουέλα Μπρέιβερμαν, τότε υπουργός Εσωτερικών, είπε στους βουλευτές πέρυσι ότι τα μέτρα θα επιτρέψουν στους απλούς ανθρώπους να οδηγούν ή να φτάνουν στη δουλειά εγκαίρως χωρίς εμπόδια από μια «εγωιστική μειονότητα».
Οι επικριτές λένε ότι η αλλαγή ήταν μέρος μιας ανησυχητικής συ …
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...