Το «σκιάχτρο» του «εσωτερικού εχθρού» επαναφέρει ο Κασσελάκης

Μοιραστειτε το

Τακτικές που θυμίζουν εκείνες του Αμερικανού γερουσιαστή, Τζόζεφ Μακάρθι, το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο του αντικομμουνισμού και του «κυνηγιού μαγισσών» τη δεκαετία του ’50 στις ΗΠΑ, καταλογίζουν στον Στέφανο Κασσελάκη και στο περιβάλλον του, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, έτοιμη για τη τελική σύγκρουση με το σύστημα του Στέφανου Κασσελάκη, εμφανίζεται η «Φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα, η οποία «ακονίζει τα μαχαίρια» της, με σκοπό να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και την πολιτική κληρονομιά της, από τη «λάσπη» που εξαπολύει ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα γύρω από αυτόν.

Έτοιμοι για όλα η «Φρουρά Τσίπρα»

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες. Πλέον, είναι ολοφάνερο πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγείται σε μια σύγκρουση κορυφής, καθώς για πρώτη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης βάλει τόσο ξεκάθαρα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με ανοιχτό «πόλεμο λάσπης». Εκείνο που μένει να δούμε είναι το πότε θα σηκώσει το γάντι ο πρώην πρωθυπουργός.

«Όλα στην ώρα τους», ανέφερε πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, υπονοώντας ότι δεν θα μείνει αναπάντητη η «λάσπη στον ανεμιστήρα» που πετάει η πλευρά της νέας ηγεσίας. Πάντως, το γεγονός πως η ανοιχτή επίθεση προς το πρόσωπό του συντελέστηκε σε ημέρα που απουσίαζε από την Ελλάδα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Προς ώρας, την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας αναλαμβάνουν τα στελέχη που συνεχίζουν να έχουν ως σημείο αναφοράς τον φυσικό ηγέτη της παράταξης. Και δεν το κρύβουν πως θεωρούν ότι η όλη ανακίνηση των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και οι αναφορές περί «μαύρων ταμείων», έχουν έναν στόχο.

Να μην αναλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης την ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, να μην αποφύγει τη συζήτηση στα όργανα και να αποπροσανατολίσει από την υπόθεση της ενιαίας προοδευτικής παράταξης, που αποτελεί τον στρατηγικό στόχο που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε το ινστιτούτο του.

Θεωρούν ότι στην πραγματικότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλήρως απομονωμένος από τη μεγάλη εικόνα. Το ίδιο και εκείνοι που επέλεξαν να ταυτιστούν απόλυτα μαζί του, υιοθετώντας την αλλοπρόσαλλη ρητορική του, η οποία είναι επιθετική εναντίον του συνόλου του προοδευτικού κόσμου.

Έτσι, εκτιμούν ότι αναλώνεται σε μια τακτική περιχαράκωσης των όποιων προσωπικών δυνάμεων έχει, με σκοπό να κρύψει «κάτω από το χαλί» την εκλογική αποτυχία του, αλλά και την αδυναμία του να πρωταγωνιστήσει στο μείζον πολιτικό ζήτημα των ημερών, που δεν είναι από την έναρξη του διαλόγου στην Κεντροαριστερά.

«Μακαρθισμός» αλλά Μαϊάμι

Ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει να φορτώνει πάντα στους άλλους τα δικά του σφάλματα και παραλείψεις, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ούτε ότι κάθε φορά που πιέζεται αναζητά κάποιον «αποδιοπομπαίο τράγο», προκειμένου να τον ρίξει στην «πυρά» για να βγει ο ίδιος «ατσαλάκωτος» στα μάτια των φανατικών οπαδών του, που τον αντιμετωπίζουν ως «Μεσσία».

Όμως, αυτή τη φορά, η επιλογή να επαναφέρει το «σκιάχτρο» του δήθεν «εσωτερικού εχθρού», άλλαξε επίπεδο, καθώς σε αυτή τη θέση θέτει τον ίδιο τον ιδρυτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Και όλα αυτά, σε μια προσπάθεια να εξωραΐσουν το αρνητικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, αλλά και για να φανατίσουν τους οπαδούς του στον δρόμο για το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος.

Μάλιστα, η «Φρουρά Τσίπρα» κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι μετέρχεται τακτικές «μακαρθισμού», σε μια προσπάθεια που καταβάλει να επιβιώσει πολιτικά, φτιάχνοντας ένα προσωπικό κόμμα, στα μέτρα του.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...