«Το 2018» δεν είναι κάτι άλλο εκτός από το 2018

Μοιραστειτε το

Μέρες Μαΐου 2018 βίωνε -κατ΄αναλογία- μέχρι λίγο πριν το βράδυ της Κυριακής σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ. Ερχόταν ευρωπαϊκός τελικός στο μπάσκετ, και μάλιστα στο ΟΑΚΑ, άρα ενδεχόμενη νίκη επί της ισπανικής Μπούργος θα σήμαινε το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της ΑΕΚ. Και ακολουθούσε αγώνας στο ποδόσφαιρο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για μία ΑΕΚ που βρισκόταν σε αστερισμό «Βόλφσμπουργκ».

Η Ένωση όμως έχασε και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, άρα η υπόθεση «νέο 2018» όχι μόνο έμεινε ανολοκλήρωτη αυτή την Κυριακή, μοιράζοντας διάχυτη απογοήτευση, αλλά κινήθηκε και στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Η Lady Hope ξέρει πως όλοι στην ΑΕΚ, από τον διοικητικό ηγέτη μέχρι τους οπαδούς της ομάδας (και στο μπασκετικό και στο ποδοσφαιρικό τμήμα), είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες της επόμενης μέρας. Δεν είναι εύκολη και έχει αρκετές απαιτήσεις μία τέτοια προσαρμογή…

Το 2018 έχει τη δική του βαρύτητα στις συνειδήσεις των φίλων της ΑΕΚ. Και αυτό γιατί και να θέλουν να το ξεχάσουν, δεν γίνεται. Μέσα σε ένα μαγικό τριήμερο είχε γίνει στη Ριζούπολη η φιέστα για την επιστροφή στους τίτλους πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο μετά από 24 χρόνια και είχε κατακτηθεί το FIBA Champions League στο μπάσκετ.

Όμως, «το 2018» δεν είναι κάτι άλλο εκτός από το 2018… Δηλαδή, μία έντονη συναισθηματική και συμβολική χωροχρονική στιγμή, αλλά και ένας μπούσουλας για το μέλλον. Ως προς τη στόχευση. Γιατί είναι η αποδοχή της αξίας του να βάζεις υψηλούς στόχους και να παλεύεις για αυτούς, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Aλλά, η σύγχρονη συνταγή δεν μπορεί να είναι η ίδια με αυτήν που ακολούθησε φερ΄ ειπείν τότε ο Μανόλο Χιμένεθ στο ποδόσφαιρο ή ο Ντράγκαν Σάκοτα στο μπάσκετ. Άλλα στοιχεία χρειάζονται στο σήμερα, ακόμα και αν ορισμένα φαίνονται κοινά. Το τριήμερο 4 έως 6 Μαΐου 2018 είναι μία σοβαρή υπενθύμιση για το πού πρέπει να φτάνει στο μέλλον η ΑΕΚ και όχι ένας οδηγός «πανάκεια» για το πώς…

Η κάθε ομάδα, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο είτε για μπάσκετ, διαμορφώνει το υλικό της και καταρτίζει γενικά και ειδικά αγωνιστικά πλάνα με γνώμονα την αποδοτική εξυπηρέτηση των βασικών στόχων της. Κάποιες φορές αυτά αρκούν για να κάνει σωστά τη δουλειά της, σε κάποιες όμως είναι έτσι τα δεδομένα που δεν φτάνει το να κάνει η ίδια αυτά που έχει προεπιλέξει εξαρχής. Γιατί μπορεί σε έναν κρίσιμο αγώνα να είσαι π.χ. κουρασμένος, μπορεί το αγωνιστικό στυλ ενός συγκεκριμένου αντιπάλου να μην σου ταιριάζει, μπορεί να μη σε ευνοήσουν κάποιες συγκυρίες ή ακόμα και κάποιες φάσεις.

Η Lady Hope βλέπει πως η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο στην ουσία ακόμα είναι στην αρχή της φετινής (ελπιδοφόρας για πολλούς…) προσπάθειάς της, ενώ στο μπάσκετ μπορεί να συμβαίνει το ίδιο αλλά είναι κάπως διαφορετικό το κλίμα που διαμορφώνει η απώλεια ενός τόσο βασικού στόχου. Η ανταπόκριση (ή μη…) των δύο τμημάτων στις νέες προκλήσεις αναμένεται με μεγάλη αγωνία, πρωτίστως από τους φίλους της Ένωσης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...