Τσίπρας: Εγκληματική αδιαφορία και διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης στην πανδημία

Μοιραστειτε το

Συγκλονιστικές οι καταγγελίες των εργαζομένων

Ολιγωρία στους αρμόδιους φορείς και στην κυβέρνηση συνολικά καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας για την εξάπλωση της πανδημίας στην Δυτική Αττική αφού όπως υπογράμμισε «η αντιπεριφέρεια είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τους αρμόδιους που δηλώνουν αναρμοδιότητα τελευταία, για την εξάπλωση της πανδημίας».

Όπως υπογράμμισε από την Ελευσίνα όπου περιοδεύει από το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κατάσταση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας, αλλά «είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αδιαφορίας και διαχειριστικής ανικανότητας και δεν μπορεί η ευθύνη να μετατίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση ή και στους ίδιους τους πολίτες».

«Είναι προφανές ότι όλα όσα πάρα πολύ καιρό τώρα, λενε οι ίδιοι οι επιστήμονες, διαμαρτυρόμενοι ότι η επιτροπή δεν έχει έγκαιρα στοιχεία για την επιδημιολογική πορεία ανά περιοχή, ανά περιφέρεια και σε καθημερινή βάση αποδεικνύονται σήμερα μέσα από την ίδια την εξέλιξη της πανδημίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν μπορεί να αποφασίζουν την Δευτέρα να ανοίξουν τα μαγαζιά στην περιοχή με το click away, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την Τετάρτη να αποφασίζουν να τους κλείσουνε» τόνισε και αναρωτήθηκε: «είχαν άλλα στοιχεία την Κυριακή και άλλα την Τετάρτη;»

Όσον αφορά τις ευθύνες για την κατάσταση όπως εξήγησε βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας στις περιοχές με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια. «Δεν υπάρχουν τεστ μαζικά στους εργασιακούς χώρους που έχει αποδειχθεί τελικά ότι είναι χώροι που μεταδίδεται και επωάζεται ο ιός. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δυτική Αττική είναι στο κόκκινο και η Δυτική Μακεδονία είναι στο κόκκινο. Η περιοχή της Πιερίας, της Πέλλας , του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες» σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ένας εργαζόμενος ο οποίος γνωρίζει ότι αν βρεθεί θετικός, θα έχει 14 ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας και μετά για ένα μήνα θα είναι υποχρεωμένος να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες με βάση την νομοθετική ρύθμιση του κυρίου Βρούτση για να καλύψει την απουσία του από τον εργασιακό χώρο. «Είναι προφανές ότι ουσιαστικά ωθείται στο να μην προχωρήσει στην δήλωση της ασθένειας» τόνισε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...