Τσαβλής-Ακριτίδου: Εμβολιαστήκαμε εκτός σειράς για να μη… χαθούν δόσεις

Μοιραστειτε το

Το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να μη χαθεί καμία δόση εμβολίου επικαλούνται ο Δρόσος Τσάβλης και η Δήμητρα Ακριτίδου για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς μαζί με ακόμη 22 άτομα, στελέχη της Ν.Δ. και μέλη των οικογενειών τους στο Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, τους απάλλαξε από τα καθήκοντά τους. Να θυμίσουμε ότι όταν περισσεύουν εμβόλια, τότε αυτά χορηγούνται σε άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πνευμονολόγος, Δρόσος Τσάβλης, αλλά και η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου αποδίδουν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «προσωπικά συμφέροντα» εξαιτίας των οποίων ζητά την παραίτησή τους.

Δρ. Τσάβλης: «Δεν βλέπω πουθενά ανηθικότητα ή παρανομία»

Ο Δρόσος Τσαβλής μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφορικά με την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός λίστας σε δύο ιδρύματα της πόλης, υποστήριξε ότι «δεν είναι ακριβή αυτά που ακούμε ότι παρακάμφτηκαν σειρές, ότι στερήθηκαν παιδάκια το εμβόλιο, το οποίο δεν θα έκαναν ούτως ή άλλως λόγω ηλικίας, για να εμβολιαστούν συγγενικά μας πρόσωπα».

Υποστήριξε ότι βρέθηκε στη διαδικασία εμβολιασμού του Ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμονας» από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις 25/1 ως υγειονομικός και πως δεν έχει καμία σχέση, ούτε ιατρική, ούτε επαγγελματική με το Ίδρυμα.

«Αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι στη λίστα ενημερωθήκαμε πως υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια. Όταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εάν εφαρμόζεται η εγκύκλιος που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας, μας γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπήρχε. Η απόφαση ήταν ή θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια ή θα πεταχτούν», είπε.

Ισχυρίστηκε ότι «σε κατάσταση πανικού τέθηκε στους γιατρούς το θέμα της διάθεσης των εμβολίων» και παραδέχτηκε πως ο ίδιος εμβολίασε δύο συγγενικά του πρόσωπα, λέγοντας ότι «το ίδιο έπραξαν και άλλοι υγειονομικοί. Καταφέραμε και σώσαμε 12 από τα 17 εμβόλια. Δεν βλέπω πουθενά την ανηθικότητα και την παρανομία, όταν καλούμαστε από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, τους ιατρικούς συλλόγους να μη χαθεί ούτε μια δόση εμβολίου».

Ισχυρίστηκε δε ότι «θα μπορούσε να σκεφτεί το πολιτικό κόστος και να αφήσει τα εμβόλια να πεταχτούν», όμως λειτούργησε ως υγειονομικός. 

Σχολιάζοντας την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, να ζητήσει την παραίτηση του απάντησε πως «ο δήμαρχος περιέλαβε στην παλέτα των ρόλων του και αυτού του δικαστή και του εισαγγελέα» και προσέθεσε πως δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του.

Δ. Ακριτίδου: «Ανήκω σε ευπαθή ομάδα»

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου απαντά στις κατηγορίες με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα όπου υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε από συγγενικό της πρόσωπο που εργάζεται στο ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» πως οι εμβολιασμοί όλων είχαν τελειώσει και πως υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια τα οποία θα έληγαν. 

«Αποφάσισα να μεταβώ αμέσως, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα, αλλά χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν, γιατί θα ήταν ζήτημα ηθικής», αναφέρει.

«Δυστυχώς, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό μου, υπήρξαν 5 αδιάθετα εμβόλια τα οποία και κατεστράφησαν. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και όχι της ηθικής. Είναι φανερό ότι οι ενέργειες του δημάρχου δεν προέκυψαν από θέματα ηθικής, αλλά από δικά του προσωπικά συμφέροντα», προσθέτει.

Αντιπολιτευτικά πυρά

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα πυρά κατά της κυβέρνησης για δεύτερη μέρα αναφορικά με τις αποκαλύψεις «γαλάζιων ρουσφετολογικών» εμβολιασμών εκτός σειράς στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας μετά την εισαγγελική παρέμβαση για καταγγελίες 24 συνολικά παράτυπων περιπτώσεων.

Η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου είχε ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες τι ακριβώς συνέβη.

«Στην πόλη μας που έζησε ένα μαύρο Νοέμβρη, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια γαλάζιων στελεχών στέρησαν από όσους είχαν σειρά στον εμβολιασμό το δώρο ζωής, το εμβόλιο», αναφέρει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί». Επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι τίποτα δεν έχει γίνει σχετικά με τον εκτός σειράς εμβολιασμό του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκου, που πήγε στη Χάλκη για να εμβολιαστεί.

Επίσης, οι Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τομεάρχες Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. με ηγετικές μάλιστα θέσεις στον δήμο, αλλά και μέλη των οικογενειών τους, εμβολιάστηκαν “επειδή είχαν μπάρμπα στην Κορώνη”. Δυστυχώς, όπως φαίνεται το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος βρίσκεται στο DNA της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και εις βάρος παιδιών. Υποσχέθηκαν στον λαό πως θα είναι άριστοι, στην πράξη όμως αποδεικνύονται πλιατσικολόγοι της διπλανής πόρτας».

Αντιδράσεις και από το Κίνημα Αλλαγής, που υπογραμμίζει πως «η Ν.Δ. και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...