Χαρδαλιάς για την πανώλη των αιγοπροβάτων: Δεν επαναπαυόμαστε – Συνεχίζονται οι σχολαστικοί έλεγχοι

Μοιραστειτε το

Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι από το εξειδικευμένο προσωπικό και τους κτηνιάτρους της Περιφέρειας Αττικής για πέμπτη ημέρα μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος πανώλης των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περισσότερα από 2.000 ζώα, με τα δείγματα να είναι σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά. Παράλληλα, στο πλαίσιο εφαρμογής των ευρωπαϊκών υγειονομικών πρωτοκόλλων, το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η διαδικασία θανάτωσης (νάρκωση και αναίμακτη διαδικασία pithing) και αποτέφρωσης και των 650 ζώων της μονάδας στην οποία είχε βρεθεί το θετικό κρούσμα, με κάθε στάδιο να επιτηρείται από τρία κλιμάκια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.

Τις επόμενες ώρες, θα έχει ολοκληρωθεί η απολύμανση της μονάδας στον Ασπρόπυργο που μετά την εμφάνιση του θετικού κρούσματος είχε τεθεί σε καραντίνα, ενώ διαρκείς παραμένουν οι έλεγχοι σε όλα τα εκτροφεία που βρίσκονται εντός της ζώνης προστασίας. Κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, στην περιοχή βρίσκονται, από την πρώτη στιγμή, όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας, υπό την Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δήμητρα Αγγελάκη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά το σύνολο των υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής για την υποδειγματική δουλειά και την προσφορά τους όλες αυτές τις ημέρες και τους κτηνοτρόφους μας για την υπομονή και την άψογη συνεργασία τους. Από την πρώτη στιγμή, κινηθήκαμε άμεσα μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, αναβαθμίζοντας τα μέτρα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα.

Elegxoi-panolis-(1).jpg

Αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε την ιχνηλάτηση στις ζώνες των τριών και δέκα χιλιομέτρων, όπως ακριβώς προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία, με το εξειδικευμένο προσωπικό των υπηρεσιών μας να βρίσκεται αδιαλείπτως στο πεδίο -δίνοντας μάχη πρωτίστως με τον χρόνο- προκειμένου να περιορίσουμε τη νόσο.

Elegxoi-panolis-(2).jpg

Σε αυτή τη φάση, χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά και τα αυστηρά, αναγκαία όμως, μέτρα που λάβαμε, φαίνεται ότι καταφέραμε να προλάβουμε τη διασπορά. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς και σχολαστικοί σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες και θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή είναι απολύτως ασφαλές».

Elegxoi-panolis-(3).jpg

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...