Χατζηδάκης: «Ένα δισ. ευρώ θα πάει στις συντάξεις» – Τι είπε για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Μοιραστειτε το

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τοποθετήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Στις αρχές του καλοκαιριού μάς έστειλε ένα γράμμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι μπορούμε να αυξήσουμε τις δαπάνες φέτος κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς επιχειρηματολογούμε ότι μπορούν να αυξηθούν περισσότερο, με την τελική διαπραγμάτευση να ολοκληρώνεται σήμερα. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι από τα 3 δισ. το 1 θα διατεθεί σε αύξηση των τακτικών δαπανών του προϋπολογισμού, ενώ επιπλέον 1 δισ. θα πάει σε συντάξεις και 850 εκατομμύρια στις φρεγάτες Belharra», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Όλα τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα είναι συγκεκριμένα, λελογισμένα και κοστολογημένα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο επίδομα των Χριστουγέννων λέγοντας πως θα ισχύουν όλα όσα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως «θα δοθούν χρήματα στους συνταξιούχους».

Χατζηδάκης: Έρχεται πρόβλεψη για το στεγαστικό

Αναφορικά με τα ενοίκια, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «θα υπάρχει πρόβλεψη για το στεγαστικό» ενώ πρόσθεσε πως θα δοθούν «κίνητρα για να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα». Ανέφερε ωστόσο πως «όσοι έχουν πάνω από 3 διαμερίσματα και τα διαθέτουν προς βραχυχρόνια μίσθωση θα τους αντιμετωπίζουμε ως επιχειρηματίες». Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι τα μέτρα για το AIRBNB «θα είναι ζυγισμένα και δίκαια». Επίσης, προανήγγειλε πλατφόρμα για «μπαταχτσήδες» ενοικιαστές.

«Κλειδώνει» η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Κάποια μεγάλη έκπληξη σε σχέση με τις εξαγγελίες που έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας δεν αναμένεται, παρά μόνο μία πιο διευρυμένη παρέμβαση σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές. Επ’ αυτού ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση 0,5% στις ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δημογραφικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι

Αναφορικά με το μέτωπο του δημογραφικού, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως θα υπάρξουν μέτρα συμφιλίωσης της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Ενώ ερωτηθείς για το αν θα εξισωθούν οι τρίτεκνοι με τους πολύτεκνους, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως δεν πρόκειται για οριζόντιο μέτρο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις που θα πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια κάτι τέτοιο όντως θα εφαρμοστεί.

Χατζηδάκης: Κάτω από το 10% η ανεργία

Στη συνέχεια, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες πολίτες και δεν είναι άλλο από την ανεργία, επισημαίνοντας πως έπεσε κάτω από το 10% έπειτα από μια δεκαετία.

Συμπλήρωσε πως «δεν είμαστε η πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, απέχουμε πολύ απ’ αυτό, αλλά είμαστε από τις χώρες που τρέχουν με τις μεγαλύτερες ταχύτητες».

Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τον ΦΠΑ στο λάδι, λέγοντας πως «Έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης», πράγμα που σημαίνει ότι δεν προβλέπεται απαλλαγή του ΦΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...