Χρυσοχοΐδης για Ζάκυνθο: «Δολοφονικές ενέργειες σε επίπεδο μπράβων»

Μοιραστειτε το

«Θα συνεχιστεί σε βάθος η έρευνα για το κύκλωμα των εκβιαστών», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για τις εξελίξεις στη Ζάκυνθο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «δολοφονικές ενέργειες σε επίπεδο μπράβων». «Εκεί σκοτώνονται μεταξύ τους σε επίπεδο μπράβων, μετά εξελίχθηκαν σε ναρκωτικά, εκβιασμούς, παρανομίες και η τοπική κοινωνία κραυγάζει», είπε και εξήγησε ότι «πήγα γιατί χρειάζονται σχέδιο, ικανοί άνθρωποι και πολιτικό μήνυμα ότι αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια, μην ξεγελιέστε υπάρχει μια νέα πραγματικότητα. Αποστολή μου δεν είναι να κάθομαι στο γραφείο μου».

Τόνισε πως αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλα μέρη όπως η Μύκονος. Ειδικότερα για τη Μύκονο, είπε πως «θα γίνει προορισμός ανθρώπων που μόνο κακό θα κάνουν». Πρόσθεσε ότι «θα πάω ξανά στη Μύκονο γιατί και εκεί έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα γιατί οδηγεί σε απαξίωση των περιουσιών και του καλού τουρισμού. Αυτά θα τελειώσουν και αυτή είναι η θέληση του πρωθυπουργού, η δική μου, της ΕΛ.ΑΣ. Πρέπει στο διηνεκές να εμπεδοθεί η νομιμότητα».

Σχετικά με την εγκληματικότητα και τη βία μεταξύ ανηλίκων και με αφορμή το επεισόδιο με τη 16χρονη που επιτέθηκε στη 19χρονη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως «από πίσω κρύβεται ο παράγοντας της οικογένειας. Κάτι δεν πάει καλά με την επιμέλεια», εξηγώντας πως υπάρχουν ενδείξεις παραμέλησης. «Έχουν γίνει 6.500 συλλήψεις ανηλίκων το πρώτο εξάμηνο του 2024 και πάνω από 800 για γονείς».

Όπως σημείωσε «η εγκληματικότητα είναι 70% στην Αττική, 20% στη Θεσσαλονίκη και 10% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαστε εδώ με σχέδιο, στρατηγική και ικανούς αστυνομικούς για να την αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε, τέλος, τα νέα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία σύμφωνα με τα οποία «έχουν γίνει 5.876 συλλήψεις κακοποιητών το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε 10.000 περιστατικά. Αυτό είναι 70% πάνω από το 2023 και σημαίνει καλύτερη απόδοση της ΕΛΑΣ. Πλέον πολύ καλά κάνουν οι γυναίκες και ανοίγουν τα στόματά τους. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί 1.871 panic button και έχουν ενεργοποιηθεί 220 φορές».

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...