Χρυσοχοΐδης: Προτεραιότητα η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ – Έξι νέες βάσεις αεροδιακομιδών

Μοιραστειτε το

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας, το οποίο θα φροντίζει όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αναμορφωθεί ο χώρος της υγείας, μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», την Παρασκευή (10/11/2023). Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, μία από τις πρώτες πολιτικές που προωθούνται είναι η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ.
Γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης με προσωπικό, είπε ο Υπουργός, ώστε να γίνει «η πλήρης ανασύνταξή του και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα και κρίσιμα περιστατικά». Στόχος είναι τα ασθενοφόρα να προσεγγίζουν στο κατεπείγον περιστατικό μέσα σε 7 λεπτά. «Επιχειρούμε να ανασυντάξουμε το ΕΚΑΒ, γιατί είναι κρίσιμο και το καρδιακό επεισόδιο και το έμφραγμα και το εγκεφαλικό και το τραύμα. Επίσης, δεν έχουμε χώρους υποδοχής των τραυματιών στα νοσοκομεία. Γι’ αυτά όλα υπάρχουν επιστημονικές φόρμες που ετοιμάζουμε, ενώ ετοιμάζουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε διάφορα νοσοκομεία και θα φτιάξουμε 16 κέντρα τραύματος σε όλη τη χώρα και 19 ΜΑΦ για τα εγκεφαλικά» ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο σύστημα αεροδιακομιδών επισημαίνοντας πως γίνονται 2.500 αεροδιακομιδές τον χρόνο, λόγω των αυξημένων αναγκών της νησιωτικής Ελλάδας και για τον λόγο αυτό «προχωράμε στη δημιουργία επιπλέον 6 βάσεων ελικοπτέρων σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως προς τη Νότια …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...