Ψήφισμα καταπέλτης στην Αμερικανική Γερουσία κατά Τουρκίας Αζερμπαϊτζάν, για Αρμενία – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΜΕΝΕΝΤΕΖ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ!

Μενέντεζ: οι συνάδελφοι εισήγαγαν τη Νομοθεσία για να απαιτήσουν τις αναθεωρήσεις για τις καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας

WASHINGTON – Γερουσιαστής Bob Menendez (D-N.J.), Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, μαζί με τον γερουσιαστή Chris Van Hollen (D-Md. ), ο Bob Casey Jr. (D-Penn. ), Ed Markey (D-Mass. ), Dick Durbin (D-Ill. ), ο Cory Booker (D-N.J.) και ο Jack Reed (D-R.I.) παρουσίασαν σήμερα δύο ψηφίσματα για να απαιτήσουν από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να περιγράψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας σε όλο τον Νότιο Καύκασο, εντός των δικών τους χωρών και, σε Η περίπτωση της Τουρκίας, σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη. Τα ψηφίσματα απαιτούν επίσης πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αμερικανική βοήθεια ασφαλείας σε αυτές τις καταχρήσεις, ώστε να πληροφορηθεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να περιορίσουν ή να τερματίσουν τη βοήθεια ασφάλειας και τις πωλήσεις Και τα δύο ψηφίσματα επικαλούνται τη νόμιμη εξουσία σύμφωνα με το τμήμα 502 B στοιχείο γ) του νόμου περί Εξωτερικής Βοήθειας (FAA).

Οι Γερουσιαστές εισάγουν αυτά τα ψηφίσματα υπό το φως της συνεχιζόμενης βίας στον Νότιο Καύκασο. Με πλήρη υποστήριξη από την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε σε πληθυσμιακά κέντρα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες αμάχους και οδηγώντας πάνω από τον μισό πληθυσμό του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τις εστίες τους. Η επιθετικότητα της Τουρκίας στη Συρία, τη Λιβύη και το βόρειο Ιράκ έχει επίσης παρουσιάσει πολλές αξιόπιστες αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εντός των δικών τους συνόρων, οι κυβερνήσεις τόσο του Αζερμπαϊτζάν όσο και της Τουρκίας έχουν μακροχρόνιες ιστορίες για να στερήσουν στους δικούς τους ανθρώπους τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες που τους αξίζουν.

′′ Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του αρμενικού λαού-με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας-έχει ήδη απαιτήσει επώδυνο διόδιο για τους πολίτες της περιοχής και είχε ως αποτέλεσμα τις φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια ασφαλείας και όπλα στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, καθώς μετακινούν την περιοχή όλο και περισσότερο μακριά από την ειρήνη,» δήλωσε ο περιφερειακός βουλευτής Menendez. ′′ Το πρότυπο βίας της Τουρκίας επεκτείνεται πέρα από τον Νότιο Καύκασο στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, και τόσο ο πρόεδρος Αλιγιέβ και ο πρόεδρος Ερντογάν έχουν προκαλέσει τρομακτικές καταχρήσεις στους δικούς τους ανθρώπους. Αυτό το ψήφισμα επανέρχεται κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας και ανοίγει τον δρόμο για να σταματήσουν να οπλίζουν δύο κυβερνήσεις που τόσο συχνά χρησιμοποιούν τις δυνάμεις ασφαλείας τους για να βλάψουν αθώους ανθρώπους.»

Το ψήφισμα του Αζερμπαϊτζάν ζητά:

· Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις υποτιθέμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών από την Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν στο Αζερμπαϊτζάν.
· Περιγραφή των μέτρων που έχουν κάνει οι ΗΠΑ για την προώθηση της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν.
· Η γνωμοδότηση του υπουργού για το αν οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν συνέχιση της βοήθειας ασφάλειας των ΗΠΑ προς το Αζερμπαϊτζάν και όλα τα δεδομένα που υποδεικνύουν ότι η ενίσχυση αυτή είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Σ.;
· Όλες οι διαθέσιμες αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με υποτιθέμενες παραβιάσεις διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από την Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν σε όλο τον Νότιο Καύκασο ·
· Ενημέρωση σχετικά με την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ή να χρησιμοποιηθεί η βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ στον Νότιο Καύκασο από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν
· Περιγραφή των βημάτων που έχουν κάνει οι ΗΠΑ για να αποθαρρύνουν τις πρακτικές που είναι άσφαλτες για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν στον Νότιο Καύκασο, και να αποσύρουν την βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ και των ΗΠΑ από αυτές.

Το ψήφισμα της Τουρκίας ζητά:

· Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις υποτιθέμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών από την Κυβέρνηση της Τουρκίας εντός της Τουρκίας,

· Περιγραφή των μέτρων που έχουν κάνει οι ΗΠΑ για την προώθηση της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία ·
· Η γνωμοδότηση του υπουργού για το αν οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν συνέχιση της βοήθειας της αμερικανικής ασφάλειας προς την Τουρκία και όλα τα δεδομένα που προτείνουν τέτοια βοήθεια είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Σ.;
· Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τις υποτιθέμενες παραβιάσεις διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κυβέρνηση της Τουρκίας, τις ένοπλες δυνάμεις της και τις συνδεδεμένες ομάδες και πρόσωπα στον Νότιο Καύκασο, Συρία, Λιβύη και Ιράκ.
· Πληροφορίες σχετικά με το αν η αμερικανική βοήθεια ασφαλείας έχει χρησιμοποιηθεί ή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στον Νότιο Καύκασο, τη Συρία, τη Λιβύη ή το Ιράκ από την Τουρκία.
· Πληροφορίες σχετικά με το εάν U. S.- κατασκευασμένα F-16 έχουν χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση της Τουρκίας στον Νότιο Καύκασο.
· Περιγραφή των βημάτων που έχουν κάνει οι ΗΠΑ για να αποθαρρύνουν τις πρακτικές που είναι πρωτότυπες για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την κυβέρνηση της Τουρκίας στον Νότιο Καύκασο, τη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ, και να αποσυνδέσουν τη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ και των ΗΠΑ από αυτές.

Πηγή Δημήτρης Φιλιππίδης HellasFM , NYC

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα