Τα 100 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

Μοιραστειτε το

Τα 100 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς , κατά την ημέρα μνήμης και τιμής για τους Συνεταιριστές στις 29 Οκτωβρίου 2017.

Στη γιορτή των συνεταιριστών, στον εξωτερικό χώρο των Ψυγείων του Συνεταιρισμού, μεταξύ Ζαγοράς και Χορευτού  παραβρέθηκαν εκατοντάδες μέλη της Οργάνωσης αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Η  μέρα ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο για τους ιδρυτές της Οργάνωσης που βρίσκεται στον χώρο. Συνεχίστηκε με ομιλίες από τον Πρόεδρο, κύριο Αντώνη Λάσκο, την Αντιπρόεδρο, κυρία Δέσποινα Βαρούτα και τον Γεωπόνο της Οργάνωσης, κύριο Παναγιώτη Γουβιώτη. Μεταξύ της ομιλίας του Προέδρου και της Αντιπροέδρου χαιρετισμό απεύθυνε η Υφυπουργός Οικονομικών και επί δεκαετίες υπάλληλος του Συνεταιρισμού, Κατερίνα Παπανάτσιου, που παραβρέθηκε στη γιορτή.

Ο Πρόεδρος καθόρισε τους στόχους του Δ.Σ. για την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και ειδικά των μήλων, τα οποία κατέχουν ήδη όλες τις ελληνικές και διεθνείς πιστοποιήσεις στα πλαίσια του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής με το οποίο καλλιεργούνται. Κάλεσε τα μέλη να επιδεικνύουν τη μέγιστη συμμετοχή στις επίσημες διαδικασίες της Οργάνωσης όπως είναι οι Γενικές Συνελεύσεις αλλά και στις συνεχείς συγκεντρώσεις παραγωγών που γίνονται όλο τον χειμώνα με θέμα την καλλιέργεια.

Η Υφυπουργός ανέφερε προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξη των συνεταιρισμένων παραγωγών και τόνισε ιδιαίτερα τη σημαντική θέση που κατέχει ο Συνεταιρισμός της Ζαγοράς στο πανελλήνιο, ως επιτυχημένο πρότυπο αγροτικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας.

Η Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του Συνεταιρισμού επικουρούμενη από  μια μεγάλη ομάδα συνεργατών και εθελοντών, ώστε ο Συνεταιρισμός να δημιουργεί δράσεις με έντονο κοινωνικό και πολιτιστικό απόθεμα όπως είναι ο συνολικός προγραμματισμός που εκπονήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας.

Η κεντρική ομιλία του Γεωπόνου καθόρισε στόχους για την επόμενη τριετία με άξονα τα ακόμα πιο ποιοτικά προϊόντα σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους για τους παραγωγούς. Αναφέρθηκε σε πληθώρα ζητημάτων, σε επιστημονικά πειράματα και έρευνες που γίνονται για την αύξηση της απόδοσης των αγροκτημάτων, την αντιμετώπιση εχθρών των καλλιεργειών με μεθόδους που είναι φιλικές για το περιβάλλον και τους καταναλωτές. Αναφορά έγινε και στη βιολογική παραγωγή των μήλων.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική παράσταση και παραδοσιακό γλέντι με τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς και την ορχήστρα της Μαρίνας Μπαρούτα. Οι Ζαγοριανοί, οι Πουριανοί και οι Μακρυραχιώτες Συνεταιριστές, μέλη όλοι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου,  έφαγαν και γλέντησαν όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, όπως τους κάλεσε άλλωστε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. στην εναρκτήρια ομιλία του.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η εταιρία προϊόντων φυτοπροστασίας Χελλαφάρμ, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νάουσας – Vaeni  που χορήγησε ποσότητα κρασιού, και η  ΕΨΑ που συνέβαλλε με τα αναψυκτικά της.

Κεντρικό μήνυμα της γιορτής ήταν ότι οργανωμένα, με διαφάνεια, με προσήλωση στην ασφάλεια του καταναλωτή αλλά ταυτόχρονα στην ευημερία των παραγωγών, με επιστημονικότητα αλλά και το μεράκι των μελών, ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής και να αποτελεί κεντρικό φορέα ανάπτυξης της περιοχής.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ομάδας κατοίκων στα...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...