Νότης Μαριάς προς Β. Ντομπρόφσκις: Χρειάζεται αλλαγή πορείας στην Ευρωζώνη

Μοιραστειτε το

Χρειάζεται αλλαγή πορείας στην Ευρωζώνη διαμήνυσε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής B. Ντομπρόφσκις…

ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 25 Οκτωβρίου 2017.

Ο Νότης Μαριάς, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Κύριε Ντομπρόφσκις, η οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης που στηρίζεται στη λιτότητα και στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή έχει αποτύχει. Το αποδεικνύει η οικονομική διάλυση του ευρωπαϊκού νότου, που γέμισε με εκατομμύρια φτωχούς και με τεράστιες στρατιές ανέργων. Το αποδεικνύει η Ελλάδα, την οποία η τρόικα μετέτρεψε σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο με συντάξεις και μισθούς πείνας, με τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, με την αρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων από τα κοράκια.

Το αποδεικνύει η Γερμανία, η οποία συσσωρεύει τεράστια εμπορικά πλεονάσματα λόγω της Ευρωζώνης».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα, τα δομικά και θεσμικά ελλείμματα της Ευρωζώνης εντείνουν τα οικονομικά αδιέξοδα, αυξάνουν τα ελλείμματα, καθώς και το τεράστιο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος».

Κατέληξε δε επισημαίνοντας: «Επιπλέον κύριε Ντομπρόφσκις, το μοντέλο ανταγωνιστικότητας που εσείς προωθείτε, στηρίζεται στο Σύμφωνο Ευρώ+, το οποίο οδηγεί στην κινεζοποίηση των ευρωπαϊκών μισθών και στην αύξηση της δυστυχίας. Χρειάζεται αλλαγή πορείας. Χρειάζεται δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, διαγραφή του επονείδιστου χρέους και αύξηση των κοινωνικών δαπανών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...