Και ενώ τα προϊόντα αυτά αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής μας, τελικά παρέχουν μόνο το 20% θρεπτικών συστατικών, σύμφωνα με το Fair Planet.
Ποιες τροφές θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα συστατικά του κρέατος;
Δείτε το infographic του CNN Greece
Φακές
Οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ενώ έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα (0,84 kg /100 g πρωτεΐνης). Έχει φυσικά θετική επίδραση στο περιβάλλον όταν καλλιεργείται με βιώσιμο τρόπο.
Τα φυτά φακής όχι μόνο απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα, αλλά τραβούν επίσης άζωτο από τον αέρα και το αποθηκεύουν υπόγεια χάρη σε μια συμβιωτική σχέση με βακτήρια που δεσμεύουν το …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή