Απολογείται αύριο για κακούργημα ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Παραμένει υπό κράτηση

Μοιραστειτε το

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη 25 Απριλίου, έλαβε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί έλαβε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος που επιτέθηκε στο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο μετατρέποντας τη Βουλή σε «ρινγκ». Ο κ. Φλωρος μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ).
Το απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με συκοφαντική δυσφήμηση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει ο πατέρας του κ. Φλώρου.

PHOTO GALLERY

Photo 1/2

O Κωνσταντίνος Φλώρος Πηγή: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Photo 2/2

O Κωνσταντίνος Φλώρος Πηγή: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια αντιδρώντας σε αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, αλλά ο κανονισμός δεν το επέτρεπε. «Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές» φέρεται να φωνάξε ο Κωνσταντίνος Φλώρος προς τον Βασίλη Χήτα, προκαλώντας την παρέμβαση του Βασίλη Γραμμένου που απάντησε: «βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι», ενώ συνέχισε με άλλους βαρείς χαρακτηρισμούς. Μόλις, οι δυο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος φέρεται να του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα, ενώ με παρέμβαση ανδρών της φρουράς ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Άμεσα ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ, καθώς, όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Όλα τα κόμματα της Βουλής καταδίκασαν το περιστατικό, ενώ πηγές της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισαν απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκε ο Βασίλης Γραμμένος από τον Κωνσταντίνο Φλώρο και διαψεύδουν ότι προηγήθηκε κάποιος διάλογος μεταξύ τους.
Τι λέει η δικηγόρος του Φλώρου
Η δικηγόρος του κ. Φλώρου, Βάσω Πανταζή μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με τα γεγονότα και για την θέση του εντολέα της επί αυτών.
«Μεμονωμένο, ατυχές περιστατικό, έχει προσωπικό υπόβαθρο όλη αυτή η διαφωνία, φυσικά δεν έχει καμία πολιτική ανάλυση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει μια πολιτική σπέκουλα αυτήν την στιγμή», είπε.

«Ζούμε σε μια κοινωνία που ο ποινικός νομοθέτης έχει προβλέψει άρση του αδίκου όταν υπάρχει δικαιολογημένη αγανάκτηση για συγκεκριμένες πράξεις», πρόσθεσε.

Βίντεο: Χάρης Γκίκας
Δηλώσεις στο Newsbomb.gr έκανε και ο κ. Ευστάθιος Φλώρος, πατέρας του Βουλευτή.
«Προκάλεσαν αυτό το επεισόδιο στο γιο μου γιατί είναι μάρτυρας στη μήνυση και όλα αυτά που ξεστομίστηκαν είναι ακριβώς το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν Βελόπουλος, Γραμμένος και άλλα στελέχη του κόμματος. Τι περιμένετε από τέτοιυος ανθ΄ρπωους που ζητάνε να τους ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Θα φάνε Τρίτη καρπαζιά μετά τον Καρατζαφέρη και τον Καμμένο τώρα με τον Βελόπουλο».

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...