Ο Κασσελάκης ζητάει μικρότερες δαπάνες για την Υγεία, από ό,τι είναι σήμερα

Μοιραστειτε το

Ο Στέφανος Κασσελάκης προέβη σε μια τοποθέτηση η οποία θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σε μια τοποθέτηση η οποία θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, μιλώντας στο Open, ζήτησε επί της ουσίας τη μείωση των δαπανών για την Υγεία, καθώς ζήτησε αυτές να αγγίζουν «τουλάχιστον το 5% του ΑΕΠ», την ώρα που σήμερα, μετά από περικοπές 15 ετών, φτάνει στο 5.7%.

Προεκλογικά, το πρόγραμμα Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρόγραμμα ανέφερε ρητά και κατηγορηματικά δαπάνες για την Υγεία, τουλάχιστον στο 7.5% του ΑΕΠ, δηλαδή 50% πάνω από όσα λέει ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση δίνει ελάχιστα χρήματα. Πώς θα πληρώσει κάποιος το ενοίκιό του στην Πάρο ή στη Μύκονο;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως «πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στέγασης, μια μόνιμη λύση και ένα γενναίο πρόγραμμα στελέχωσης των νοσοκομείων».

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία είπε πως «δεν θα αφήσουμε την υγεία να είναι ένα παρακλάδι του καπιταλισμού. Η υγεία είναι δημόσια και πρέπει να είναι για όλους», δηλώνοντας πως «ξοδεύουμε ένα σορό χρήματα για να σπουδάζουμε και να μορφώνουμε γιατρούς και φεύγουν έξω από την Ελλάδα. Χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία. Και έχετε την εγγύηση πως όταν γίνουμε κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος. Να υπάρχει πραγματικά δημόσια υγεία».

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...