Στέφανος Κασσελάκης: «Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές»

Μοιραστειτε το

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε πως «είμαστε αυτόνομοι και μεγαλώνουμε συνεχώς», εκφράζοντας την πεποίθηση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεπεράσει τον πήχυ του 20% στις ευρωκλογές του Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, «εξαπέλυσε» νέα επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλύοντας παράλληλα τις φιλοδοξίες αλλά και τα επόμενα βήματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σημερινή (24/04) συνέντευξη στο OPEN.

«Τα βασικά προβλήματα των νησιωτών είναι η Υγεία, οι συγκοινωνίες και η Παιδεία. Το πολύ βασικό είναι η Υγεία, το οποίο είναι θέμα όλης της χώρας, αλλά εδώ είναι πιο οξύ, λόγω της υποστελέχωσης.

Φέραμε τροπολογία με μπόνους ύψους 1.000 ευρώ για τους γιατρούς στα νησιά, εξομοίωση με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, βοήθεια στην αγορά του σπιτιού, εφόσον μείνουν πέντε χρόνια, αλλά και κίνητρο για να συνεχίσουν την εκπαίδευση. Η τροπολογία κοστίζει 35 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ από τη διανυκτέρευση των τουριστών, αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι δογματική και το απορρίπτει.

Υπάρχει ένα ζήτημα στέγης, αυτά τα ενοίκια δεν μπορούν να είναι για ένα μικρό διάστημα και να τους πετούν έξω. Χρειάζεται, επίσης, ενίσχυση της στελέχωσης, θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των νοσοκομείων και για το φιλότιμο που δείχνουν για να κρατήσουν τους πολίτες εν ζωή.

Θα καταργήσουμε τα απογευματινά χειρουργεία, αν γίνουμε κυβέρνηση. Δεν έχουμε ανθρώπινο δυναμικό, πρέπει να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία, σπουδάζουμε τους γιατρούς και φεύγουν έξω. Αν γίνουμε κυβέρνηση, πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι το δημόσιο κράτος», τόνισε αρχικά, μιλώντας σε απευθείας σύνδεση με την Αστυπάλαια.

Για την ακρίβεια και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έκανε λόγο για ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έκανε λόγο για «εισαγόμενη ακρίβεια». Προτείνουμε τη θέσπιση πλαφόν ύψους 5% στο κέρδος για το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν το κάνει. Είμαστε από τις ακριβότερες χώρες στο ρεύμα, αλλά και στον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Υπάρχουν ολιγοπώλια.

Ακόμη, σημείωσε ότι έχει προτείνει σύστημα «Τειρεσία» για τις εταιρείες που αισχροκερδούν, επιβάλλοντας απαγόρευση στο να συμμετέχουν σε έργα για το Δημόσιο για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Πρότεινε, επίσης, τη θέσπιση μηδενικού ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως τα τρόφιμα, λέγοντας πως «οι άνθρωποι δεν αντέχουν και πως αυτό θα επιστραφεί στην οικονομία. Δεν πρόκειται για ένα μόνιμο μέτρο, αλλά οι πολίτες πεινούν. Προτείνουμε συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια».

Σε ερώτηση αν το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο, υποστήριξε πως «εμείς το χτίζουμε κάθε μέρα. Θα γίνουν προτάσεις νόμου με διάφανη κοστολόγηση, για να ξέρουν οι Έλληνες τι θα συμβεί, όταν γίνουμε κυβέρνηση.

Για τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα που ικανοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως «στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κυβερνήσει, διεκδικεί την πρωτιά. Αλλάζουμε τις δομές του κόμματος, για να είναι προσιτό σε όλον τον κόσμο. Το Προοδευτικό Κέντρο έχει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί είναι η φυσική του θέση.

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική για τα Τέμπη, κάνοντας λόγο για μπάζωμα και μετακίνηση των χωμάτων, στα οποία «υπάρχουν οστά», επαναλαμβάνοντας τη ρητορική περί «μονταζιέρας» και πως υπήρξε εντολή από την κυβέρνηση για αυτήν την ενέργεια.

«Ζητάμε να ξέρουμε την αλήθεια, η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τον Κώστα Καραμανλή στη Δικαιοσύνη. Θα καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, για να υπάρχει ισότητα όλων απέναντι στον νόμο. Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω», συμπλήρωσε.

«Δική μου πρόθεση είναι να πάω στην Κέρκυρα το Πάσχα, θα πάω στην Εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν εμπορεύομαι την πίστη μου, σέβομαι τους συμπολίτες που είναι άθεοι. Έχουμε γίνει μία κοινωνία της ατομικής ευθύνης και του γρήγορου πλουτισμού, θα ήθελα να βρούμε τρόπο να ομονοήσουμε, να ενισχυθεί η αριστερή, συλλογική ευθύνη», τόνισε εν συνεχεία ο κ. Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ζητήσει εκλογές σε περίπτωση ενός αρνητικού αποτελέσματος για τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, είπε πως «είναι καλό να ζυγιστούμε ξανά» και ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να ξεπεράσουμε το 20%». «Η αλαζονεία της κυβέρνησης πρέπει να τελειώσει».

Σχετικά με σχόλια για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, δήλωσε πως «έχω πει πολύ καλά λόγια για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον τρόπο που υπερασπίζεται τη Μαρία Καρυστιανού». Τέλος, σε ερώτηση για το πόθεν έσχες του, υπογράμμισε πως «έχω πει εκατό φορές ότι θα το υποβάλλω μετά τις ευρωεκλογές».

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...