Είναι ζήτημα Εθνικής Κυριαρχίας… Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης

Μοιραστειτε το

Είναι ζήτημα Εθνικής κυριαρχίας το πρόβλημα με τα Σκόπια , υποστηρίζει στο άρθρο που ακολουθεί ο γνωστός οικονομικός αναλυτής και Πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης , υπογραμμίζοντας  ότι το θέμα αντιμετωπίζεται “Με μια νέα αληθινή αυτή τη φορά μεταπολίτευση που θα έχει ως πρώτη πράξη την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας με ταυτόχρονη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ριζική αναθεώρηση των σχέσεων μας με το ΝΑΤΟ για να γίνει ο λαός μας κυρίαρχος σε μια ανεξάρτητη, ενιαία και αδιαίρετη πατρίδα.”

Ακολουθεί  το πλήρες κείμενο
Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική μόνο σε μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δημοκρατική, ενιαία και αδιαίρετη Ελλάδα.
Η βιασύνη να «κλείσει» το ζήτημα του ονόματος με τα Σκόπια δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας συνέδεσε ευθέως την διευθέτηση του ονόματος των Σκοπίων με την έλευση της «μεταμνημονιακής» Ελλάδας. Επομένως, είναι σαφές ότι η διευθέτηση αυτή εντάσσεται στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας.
Ο λόγος που παραδίδεται το όνομα της Μακεδονίας – με ή χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό, αδιάφορο – σ’ ένα ουσιαστικά ανυπόστατο κράτος είναι για να αναβιώσει το αίτημα της «αυτονόμησης της Μακεδονίας» υπό καθεστώς επικυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το αίτημα αυτό επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Αυτοκράτορα της Αυστρίας στη δεκαετία του 1870 με μοναδικό σκοπό να διαμελισθεί η Οθωμανική Μακεδονία και Θράκη σε σφαίρες επιρροής των Μεγάλων Δυνάμεων.
Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης

Τότε η Μακεδονία και η Θράκη ήταν το σταυροδρόμι του εμπορίου Ανατολής-Δύσης και οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής ήθελαν τον έλεγχο κυρίως των σιδηροδρομικών αξόνων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και στρατευμάτων από την Κεντρική Ευρώπη έως τη Βαγδάτη.

Σήμερα η Μακεδονία και η Θράκη έχει αναβαθμισμένη σημασία για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο εναντίον της Ρωσίας, αλλά και για τον έλεγχο των διεθνών ενεργειακών δικτύων που έχουν σχεδιαστεί να περάσουν από το έδαφός τους. Και τον έλεγχο αυτό δεν πρόκειται να τον αφήσουν σε μια χώρα παντελώς χρεοκοπημένη και υπό εκποίηση όπως είναι η Ελλάδα.
Κι όταν ως χώρα έχεις αποδεχθεί να σε βγάλουν στο σφυρί, υπό καθεστώς ξενοκρατίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα χάσεις όλα. Μαζί και την εθνική επικράτεια.
Επομένως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με το όνομα των Σκοπίων. Το πρόβλημα είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και αντιμετωπίζεται μόνο με έναν τρόπο.
Με μια νέα αληθινή αυτή τη φορά μεταπολίτευση που θα έχει ως πρώτη πράξη την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας με ταυτόχρονη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ριζική αναθεώρηση των σχέσεων μας με το ΝΑΤΟ για να γίνει ο λαός μας κυρίαρχος σε μια ανεξάρτητη, ενιαία και αδιαίρετη πατρίδα.
Αλλιώς, οι διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια δεν θα έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Όπως δεν είχαν κι όταν εκατομμύρια Ελλήνων διαδήλωναν επί μήνες στις πλατείες το 2011.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Μία διαφορετική κατηγορία βραβείων Νόμπελ

Η 30η τελετή απονομής των βραβείων Ig Νόμπελ για...