Επίθεση Μαριά σε Ντράγκι για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας (Βίντεο)

Μοιραστειτε το

Επίθεση εξαπέλυσε ο Νότης Μαριάς στον Ντράγκι για τρόικα, κόκκινα δάνεια και ποσοτική χαλάρωση , μιλώντας τη Δευτέρα 5/2/2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη σχετική συζήτηση για την Ετήσια Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2016.

Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως μέλος της τρόικας για την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο είναι τεράστιες και αυτό έχει συνομολογηθεί ακόμη και από τον κύριο Ντάισελμπλουμ ο οποίος δήλωσε ότι τα μνημόνια διέσωσαν τις ξένες τράπεζες και όχι την Ελλάδα. Και όμως η ΕΚΤ συνεχίζει το business as usual σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια απαιτώντας την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προκειμένου τα κοράκια να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον, η ΕΚΤ συνεχίζει παράνομα να αρνείται την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση των Ελληνικών εταιρικών ομολόγων καθώς και των κρατικών Ελληνικών ομολόγων. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος μόνο για τη διετία 2015-2016 δαπάνησε 42,5 δις ευρώ για τη συμμετοχή της στην ποσοτική χαλάρωση».

Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον Μάριο Ντράγκι κατέληξε: «Κύριε Ντράγκι, για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι επιτέλους πρέπει η ΕΚΤ να αποχωρήσει από την τρόικα προκειμένου να παύσει η σύγκρουση συμφερόντων που υπάρχει στο πλαίσιο της ΕΚΤ, μια και η ΕΚΤ φοράει 4 καπέλα αφού είναι μέλος της τρόικας, είναι δανειστής των κρατών μελών, ελέγχει τις συστημικές τράπεζες και υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητη νομισματική αρχή».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από...